MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Başkan Kızıltan, Anadolu Cam Sanayi’ni ziyaret etti 12.08.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine 85. sıradan giden Anadolu Cam Sanayi A.Ş Firmasını ziyaret ederek Fabrika Müdürü Mehmet Habib Orhon’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Gösterdikleri başarı dolayısıyla tüm kurum adına Orhon’u tebrik eden Kızıltan, başarılarının devamını diledi.


Başkan Kızıltan, Anadolu Cam Sanayi’ni ziyaret etti

Ziyarette ağırlıklı olarak pandemi sürecinin sektörlere etkisi ve Anadolu Cam Sanayi’nin bu süreçte aldığı tedbirler konuşuldu. Firma olarak Mersin Limanı’nın da avantajı ile ağırlıklı olarak İtalya, Fransa pazarlarına ürün gönderdiklerini, son dönemlerde Amerika, Kanada ve İngiltere’ye de açıldıklarını anlatan Orhon, “Maalesef bu süreçte en çok etkilenen Pazar İtalya olunca Mart ayında olmasa da Nisan’dan itibaren siparişlerde azalma yaşandı” dedi. Farklı ürünler piyasaya sürmeleri sonrasında son dönemlerde toparlanmaya başladıklarını bildiren Orhon, “Bu dönemde insanlar daha çok evde kalmaya başladığından örneğin konserveye talep arttı. Eskişehir fabrikamızdan kavanoz üretiminin bir bölümünü bölgemize kaydırdık” dedi. Üretimlerinin yarısını ise yaklaşık 10 ülkeye ihraç ettiklerini açıklayan Orhon, çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.
Mersin’de bu dönemde genel olarak sanayinin de tarımsal üretimin de durmadığını anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan, en ciddi sıkıntının hizmet sektöründe yaşandığını söyledi. Tüm iş dünyasına bu sürecin farklı deneyimler kazandırdığını kaydeden Kızıltan, “Aynı zamanda Türk milleti de yeni bir deneyim yaşadı. Kurallara uyma gerekliliğini az da olsa anlamış olduk” değerlendirmesini yaptı. Ardından bölgedeki yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Kızıltan, özelikle Orhon’un havalimanı yatırımına yönelik merak ettiği soruları yanıtladı.
Mersin’deki başarılı firmaların sayısının artması dileğini yineleyen Kızıltan, başarı artarken bu firmaların alımlarını da yerelden yaparak hem kendi maliyetlerini azaltıp hem de yan sanayinin gelişimine katkı sunmalarının en büyük arzuları olduğunu söyledi. “Sizler Türkiye’nin biz de sizin hizmetinizdeyiz. Her türlü desteği vermeye hazırız” diyen Kızıltan, ardından gösterdikleri başarı nedeniyle plaket takdim etti.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER