MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

3. Liderlik Akademisi’ne MTSO’dan geniş katılım  09.11.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı A.Hamit İzol başkanlığındaki MTSO Heyeti, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Liderlik Akademisi’ne katıldı. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da açılışında bulunduğu organizasyonda Türkiye genelinden yaklaşık 60 Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Başkanı ve Meclis Üyesi bir araya geldi. 


3. Liderlik Akademisi’ne MTSO’dan geniş katılım 

Silifke TSO tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Liderlik Akademisi programı 5-7 Kasım günleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi. Üniversite – Sanayi işbirliğinin önemli işbirlikleri arasında yer alan organizasyonun açılışına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı. İki gün devam eden organizasyonda katılımcılara çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri finansman yöntemleri ve kitle fonlamasından liderlik stratejilerindeki dijitalleşmeye, finansal okuryazarlıktan girişimcilik ekosistemine kadar birçok alanda eğitim verdi. 
Etkinlikler kapsamında oda ve borsalarla işbirliği anlaşmalarının da yapıldığı akademide, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında, oda ve borsa başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, oda ve borsa üyelerinin yaşadıkları sıkıntılar değerlendirildi.

Hisarcıklıoğlu: “Başkanlarım dijitalleşme ve yeşil dönüşüme liderlik etmeli”
Akdeminin açılış konuşmasında, güçlü oda ve borsa sistemi sayesinde, pandemi sürecinde de üyelerinin sorunlarını yakından takip ettiklerini ifade eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sahada yaşanan tüm sıkıntıları, önerileriyle birlikte, ilgili bakanlara iletip çözüm aradıklarını, büyük kısmında olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Oda ve borsa başkanlarının, özel sektöre liderlik etmesi gereken iki büyük dönüşüm olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bunlardan birincisinin dijitalleşme, ikincisinin ise yeşil dönüşüm olduğunu kaydetti. Türk sanayisinin teknolojik sıçrama yapma kabiliyetini koruması için yeni dünyada yerini alması gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Dolayısıyla, Türkiye’nin AB ekonomisine entegrasyon biçimini de yeniden düşünmesi ve buna adapte olacak adımları atmasına ihtiyaç duyuluyor” dedi. 

Tatar: “KKTC olarak ticaretimizi artırmak zorundayız”
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Liderlik Akademisi’nin KKTC’de yapılmasından mutluluk ve onur duyduklarını ifade ederek, “Biz her zaman kendimizi Türkiye’nin kopmaz bir parçası olarak görüyoruz. Son zamanlarda temaslarımız arttı. KKTC için bu çok önemli. Biz Avrupa Birliği içinde yalnızlığa itiliyoruz. KKTC olarak ticaretimizi artırmak zorundayız” diye konuştu. 

Kaynar: “60’ın üzerinde Oda Borsadan 450’nin üzerinde katılımcı katıldı”
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar ise bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Liderlik Akademisine, 60’ın üzerinde oda ve borsadan 450’nin üzerinde katılım gerçekleştiğini belirterek, “Her yıl niteliksel ve niceliksel açıdan artan katılımcı sayısı, etkinliğimizin olumlu etkileşimini göstermektedir” dedi. 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER