MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Turizmciler Mersin’e yabancı yatırımcı bekliyor 11.09.2023 tarihinde yayınlandı

Mersinli turizmciler ‘Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı’nda bir araya geldi. Kentlerin gelişiminde turizmin öneminin vurgulandığı çalıştayda Mersin turizminin gelişimi için sektörün talepleri ve beklentileri sıralandı. Çalıştayda MTSO Meclis Başkanı ve MERTİD Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol, Mersin turizminin güç birliğiyle canlandırılabileceğine değinerek, “Uluslararası yatırımları kentimize çekmeliyiz” dedi. 


Turizmciler Mersin’e yabancı yatırımcı bekliyor

Mersin Bizim Platformu ile Mersin Turizm İşletmecileri Derneği işbirliğinde ‘Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı’ düzenlendi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı ve Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol ile Milletvekili Levent Uysal’ın moderatörlüğünü yaptığı çalıştayda katılımcılar sektörün ihtiyaç ve taleplerini tespit etti. Çalıştayın açılışında konuşan Uysal sözlerine siyasi kimliği ile değil, Platform Üyesi olarak söz aldığını belirterek başladı. “Gülümseyen Mersin” mottosu ile hareket edip kent ekonomisi için önemli sektörleri geliştirmek adına yola çıktıklarını kaydeden Uysal, “Toplamda düzenleyeceğimiz 7 çalıştayın 4’üncsünde bir aradayız. Amacımız sektörel bazda eksikleri tespit edip talepleri ve çözüm önerilerimizi hazırlamak. Bu sorunların çözümü için birlikte yurtiçi ve yurtdışında kimlerle temasa geçebiliriz kimlerden fayda sağlayıp Mersin’i geliştirebiliriz birlikte karar vermek” dedi. 

İzol: “Turizm ülkemiz ve kentimiz için önemli bir sektör”
Turizmin gerek ülke gerekse Mersin ekonomisi için önemli bir sektör olduğunu vurgulayan MTSO Meclis Başkanı ve MERTİD Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol ise şunları söyledi: 
“Turizm, döviz kazandıran, istihdam yaratan katma değerli bir sektör. Sektörümüzün değerini bilerek hareket etmeliyiz. Şehirlerin gelişimi adına da büyük önem taşıyor ve bu alandaki farkındalığı artırmalıyız. Gelişmek için yöneticilerimizin, müdürlerimizin, tüm kesimlerin turizmi öğrenmesi önemli. Birlikte beraber hareket etmeyi öğrenmeliyiz. Daha önce birlikte hareket etmeyi öğrenseydik bugün limanı, marinayı Mersinliler olarak biz işletiyor olacaktık. Bugün artık birlikte hareket etmeyi öğrendik ve hep birlikte Kargıcık’ta turizmi geliştirmek için adım attık. Tüm Mersin’de 4 bine yakın nitelikli yatığımız varken yalnızca Kargıcık’ta 3 bin tam nitelikli yatak var. Uluslararası yatırıma da hazır bir alan. Bu nedenle uluslararası yatırımı da buraya çekmeliyiz. Mersin bunu hak ediyor.” 
 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER