MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

TERÖR ÖRGÜTLERİ ÜLKELERİN DEĞİL TÜM İNSANLIĞIN DÜŞMANIDIR 14.11.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Paris’te düzenlenen ve IŞID Terör Örgütü tarafından üstlenilen saldırıları, “Bu insanlık dışı eylemi hem bir insan hem de bir Türk vatandaşı olarak lanetliyorum” sözleriyle kınadı.


TERÖR ÖRGÜTLERİ ÜLKELERİN DEĞİL TÜM İNSANLIĞIN DÜŞMANIDIR

Konunun din, mezhep ya da başka bir konuyla ilişkilendirilmesinin olayın ciddiyetini örtmekten, yeni ayrımcılık ve düşmanlıklar yaratmaktan başka bir işe yaramayacağını dile getiren Aşut, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bu, düpedüz insanlıktan nasibini almamış, terörü bir geçim kaynağı ve var olma sebebi haline getirmiş, uluslararası anlamda ‘süper, büyük veya güçlü’ denilen devletlerin kendi çıkarları ve kendi aralarındaki güç mücadeleleri için böylesi örgütlerin varlığına göz yummaları ve iş birliğinden kaçınmalarının sonucu olarak palazlanmış taşeron cinayet  örgütlerdir.”
Meydana gelen olayın bir ilk olmadığını kaydeden Aşut, yakın zamanda Türkiye’de de büyük acılara neden olmuş, bölgede yaşanan yüzlerce olaydan birisi olduğunu vurguladı. Bu anlamda hayatını kaybeden masum insanların kanının, terörle mücadelede çekimser kalan, iş birliği göstermeyen ve bu örgütleri kendi aralarındaki mücadelede birer piyon olarak kullanan her ülkenin eline bulaştığını dile getiren Aşut sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Başka yerlerde olan benzeri olayları görmezden gelip, sadece Paris’te olunca bu kadar önemsenmesi de ayrı bir insanlık eksikliğidir.  Acı her yerde acıdır. Umarız bu olay son olur ve tüm ülkeler terör örgütleri arasında ayrım yapmadan; demokrasiye, evrensel insan haklarına, yaşam hakkına ve uluslararası kabul görmüş olan yasa ve anlaşmalara uymayan bu örgütlerin tamamına ayrım yapmadan birlik içinde mücadele ederler. Çünkü terör örgütleri milletlerin, ülkelerin veya birilerinin değil, tüm insanlığın ve insanlık değerlerinin düşmanıdır.
Masum bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir.”

“Yaşanan son acı olmasını diliyorum”
“Bu anlamda bu acının yaşanan son acı olmasını diliyorum” diyen Şerafettin Aşut, “Paris’te meydana gelen bu insanlık dışı eylemlerde hayatını yitiren masum insanlara şahsım ve Mersin iş dünyası adına Allah’tan rahmet diliyor, tüm kardeş Fransız halkına baş sağlığı diliyorum” dedi. 
İnsanlıktan nasibini almamış tüm terör örgütlerini lanetlediğini ifade eden Aşut, “Özellikle bunu kutsal dinimiz olan, bir barış dini olan İslam dinini kullanarak yapmalarını bir Müslüman olarak kabul etmiyor ve onaylamıyorum” diye konuştu. İslam dininin ‘bir masum insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş sayılır’  diyen bir inanç olduğunu hatırlatan Aşut, ölümü değil yaşamı, nefreti değil sevgiyi, baskıyı değil özgürlüğü ve hoşgörüyü esas alan bir inanç olduğuna dikkat çekti. Bu değerleri yok eden bu örgütlere tüm İslam aleminin herkesten daha çok tepki göstermesi gerektiğini kaydeden Aşut, “İslam alemi bu canilerin dinimizi lekelemelerine daha fazla izin vermemelidir” dedi. Aşut sözlerini, “Bu canice olayı tekrar kınıyor ve lanetliyor, Fransız halkına taziyelerimizi sunuyoruz” diye tamamladı.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER