MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Tarım ve Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi onaylandı 02.04.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin’in uzun zamandır beklediği Mersin Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi alanı Bakanlar Kurulu’nda onaylandı. Tarsus ilçesi Alifakı Mahallesi sınırlarında yer alacak Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Türkiye’nin tarım alanında ihtisaslaşmış ilk ve tek teknoloji geliştirme bölgesi olarak başta Çukurova olmak üzere tüm Türkiye’ye hizmet verecek.  


Tarım ve Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi onaylandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile kentteki tüm paydaşların uzun süredir üzerinde çalıştığı Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi Bakanlar Kurulu’nda onaylanıp Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete ile bölgenin resmi koordinatları belirlendi. 
Mersin’de gelişen tarım, tarıma dayalı sanayi ve ürünlerin ulusal ve uluslararası ticaretine katkıda bulunacak, tarımı teknolojik temellere taşıyacak ve ülkenin tarım sektöründeki dışa bağımlılığını azaltacak olan Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Mersin'de kurulmasına yönelik çalışmalar Mersin Valiliği Başkanlığında ve MTSO Sekretaryasında 2009 yılında başlamıştı. 9 yıl devam eden kararlı takibin ardından kent beklediği sonuca ulaştı. 31 Mart 2018 itibariyle resmi gazetede yayımlanarak Bölgenin kurulum süreci başladı. Bölge ile katmadeğeri yüksek tarım ürünlerinin üretilip bu alandaki ihracatın artırılması hedefleniyor. 
 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER