MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

SİBEL GÜREL, 5’NCİ KİŞİSEL SERGİNİ AÇTI 06.11.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde, Ressam Sibel Gürel 5’inci kişisel sergisinin açılışı gerçekleşti. Açılışa Mersinli Ressam Ahmet Yeşil, MTSO Genel Sekreteri Abdulkadir Dölek, Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sanatçının sergisi 14 eserden oluşuyor. Tuvallerinde ağırlıklı olarak yaşlı kadın yüzlerini kullanan ressam, estetik anlayışını ve güzellik temalarını ele alıyor. Mersin Üniversitesi Resim bölümünden mezun olan sanatçı, Sibel Gürel Sanat Atölyesi’ni açarak, kendi atölyesinde çalışmalarına devam ediyor. ‘Çocukluğumdan beri resim yapıyorum’ diyen sanatçı, 5’inci kişisel sergisini açmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.


SİBEL GÜREL, 5’NCİ KİŞİSEL SERGİNİ AÇTI

“Günümüzde herkesin kaşı, burnu, dudağı aynı”
Bu sergisinin 4’üncü kişisel sergisinin devamı niteliğinde olduğunu belirten Sibel Gürel, bu sergisinde estetik ve güzellik temalarını, yaşlı kadın yüzleriyle birlikte işlediğini söyledi. Güzellik kelimesinin herkes tarafından aynı algılandığını belirten Gürel, bunun değişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Sibel Gürel sergisi hakkında şunları söyledi: 
“Bunun içerisinde biraz da egonun ayrışması var. Çünkü güzellik söz konusu olduğunda bir ego ortaya çıkıyor. Ama ben onun da ötelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak yaşlılarda güzel olur da demiyorum. Güzellik bilindiği gibi değil diyorum. Bir çirkinin de estetiği olabilir diyorum. Günümüzde estetik öyle bir hale gelmiş durumda ki, herkesin kaşı, burnu, dudağı aynı. Resimlerin geneli de aslında bunları ifade ediyor”. 
17 Kasım’a kadar açık kalacak sergi hafta içi 08.30-18.00, cumartesi günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER