MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Serbest Bölge için yeni düzenlemeler yolda 09.10.2016 tarihinde yayınlandı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Serbest Bölge’de serbest bölge kullanıcıları ve gümrükçüler ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Özellikle Mersin Serbest Bölgesi ile Mersin Limanı arasındaki koridorda yaşanan sorunlar üzerinde durulan toplantıda Bakan Tüfenkçi, mevcut sıkıntıları kaldıracak çözümler getireceklerini belirtip bu konuda bürokratlarına çalışma talimatı verdi.


Serbest Bölge için yeni düzenlemeler yolda

Mersin Serbest Bölge’de yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda Mersin Serbest Bölge Kullanıcıları Derneği Başkanı Ekrem Sağlam, bölgede yaşanan sorunları anlattı. En büyük sorun olarak üst yapıların kullanıcılara devredilmemesi ile kıyı kenar çizgisi konularını gündeme getiren Sağlam, ayrıca serbest bölgelerde yaşanan yüksek enerji maliyetleri üzerinde de durdu. Bu konuda EPDK’dan bir düzenleme beklediklerini açıklayan Sağlam, ardından bölgede tekstil ve konfeksiyon firmalarının yoğunlukta olduğunu hatırlatarak burada istihdam edilen tüm işçilerin maaşları üzerindeki gelir vergisinin kaldırılması talebinde bulundu. Üretiminin yüzde 85’ini ihraç eden firmalara bu hakkın tanındığını hatırlatan Sağlam, “Ancak kalan firmalarımız da ihracatçı firmalar adına fason üretim gerçekleştiriyor. Sonuç olarak yapılan üretimin nihai varış noktası yurtdışıdır. Bu nedenle fason üretim yapan firmaların da aynı kapsamda değerlendirilebileceğini tahmin ediyorum” diye konuştu. Ulaşım, koridor ve serbest bölgedeki araçların ve makinelerin bölge dışında onarımının yapılması da konuşulan diğer konular arasında yer aldı.

MESBAK Genel Sekreteri Zafer Yiğit ise toplantıda Liman ile Serbest Bölge arasında yer alan koridorda yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Yapılan açıklamaları dinleyen Bakan Bülent Tüfenkçi, verdiği talimatlarla gümrükle ilgili yaşanan birçok sıkıntıyı yerinde çözerken, kalan sorunların çözümü için de bürokratlarına çalışmaları yönünde talimat verdi.

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER