MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

‘Sanatta Biz’ 07.06.2018 tarihinde yayınlandı

“Ekonomi önceliğimiz ama kaliteli bir yaşam, nitelikli bir medeniyet için sanat olmazsa olmazımız” ilkesiyle hareket eden MTSO, bu kez sanata desteğini Oda personelinin hazırladığı eserlerin bir araya getirildiği "Sanatta Biz" isimli karma sergi ile sürdürdü. Hedef, sanata ilgiyi artırmak. 


‘Sanatta Biz’

Sanatın ve sanatçının daimi destekçisi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), bu kez Oda personelinin karma sergisine evsahipliği yaptı. Amatör olarak sanatla ilgilenen Oda personelinin fotoğraf, heykel ve resimlerinden oluşan 30’a yakın eseri, MTSO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Oda bünyesinde farklı meslek dallarında faaliyetlerini sürdüren 13 sanatçı ilk kez ‘Sanatta Biz’ ismi ile hazırlanan karma sergide bir araya geldi. İçel Sanat Kulübü Polifolk Korosu’nun mini konseriyle renk kattığı serginin açılışına MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO eski Meclis Başkanı Faik Burakgazi, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Yel, Oda personeli ile çok sayıda sanatsever katıldı. 

“Amacımız sanata dikkat çekmek”
Sergi açılışında konuşan MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz, serginin Oda tarihinde bir ilk olduğunu ve insanları sanata teşvik etmeyi hedeflediklerini söyledi. Mersin’de kurum galerisi olarak tek olduklarını ve aktif galeriler arasında yer aldıklarını belirten Şahbaz, sanata sponsorluk yapan kurum olarak kente büyük bir hizmet verdiklerini vurguladı. Öncelikli amaçlarının sanata dikkat çekmek olduğunu bildiren Şahbaz, “Kendi çapında sanatla uğraşan personelimizin eserlerini gün yüzüne çıkarmayı, sanata daha bilinçli şekilde devam etmelerini sağlamayı ve diğer insanları da özendirerek sanata teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi. 
Serginin, yıllardır planlanan bir proje olduğunu aktaran Şahbaz, şunları söyledi:
“Projemizi kabul eden ve destekleyen başta Genel Sekreterimiz Kadir Dölek olmak üzere tüm yöneticilerimize buradan teşekkür etmek istiyorum. Odamız, içimizdeki sanatçılara da destek vererek, gerçekten sanatın daimi destekçisi olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bu sergiden sonra kendi kişisel sergisini açmayı planlayan arkadaşlarımız var. Bu, hem sanat için hem de Odamız açısından bulunmaz bir değerdir.” 

Sergiye katılan sanatçıların isimleri şöyle:
Didem Özer - Fotoğraf (Ekonomik Araştırmalar Müdürlüğü)
Dilek Kurtuluş - Fotoğraf (Hukuk Müşaviri) 
Murat Çakmak - Fotoğraf (Mali İşler ve Satın Alma Müdürlüğü)
Nur Uçgun - Resim (Ticaret Sicil Müdürlüğü)
Orhan Çapan - Fotoğraf (Başkan Danışmanı)
Ruhi Akkuzu - Fotoğraf (Projeler Müdürlüğü)
Sadık Çağatay Güneş - Fotoğraf (Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı)
Seda Şahbaz - Resim (Sanat Galerisi Sorumlusu)
Sinem Çam - Resim&Heykel (AB Bilgi Merkezi)
Şeyda Şahin - Fotoğraf (Basın Yayın ve Kurumsal İletişim)
Taner Bilgin - Heykel (Güvenlik)
Yasemin Yanpar - Resim (Eğitim ve Kalkınma Vakfı)
Zümrüt Yılmaz - Resim (Mali İşler ve Satın Alma Müdürlüğü)

MTSO’nun bugüne kadar sanata verdiği destekleri ise kısaca şöyle: 

-Mersin Kenti Edebiyat Ödülü
Türkiye ve Mersin’de edebiyat ilgisini geliştirmek ve ulusal ölçekte bir verime dönüştürmek, edebiyat okurlarının dikkatini nitelikli örneklere çekmek üzere Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimiyle 2007 yılından bu yana ‘Mersin Kenti Edebiyat Ödül Töreni’ düzenlenmektedir. Temel amaçlardan birisi düşünme gücümüz olan ana dilimize katkı sunanları onurlandırmaktır. Ödül alacak kişileri bağımsız, tamamı edebiyatçılardan oluşan bir seçici kurul belirlerken, ödül töreni MTSO tarafından düzenlenmektedir. Mersin Kenti Edebiyat Ödülü, bu yıl 12’inci kez sahibini bulacak. 

-MTSO Sanat Galerisi
Sanata ve sanatçıya aralıksız katkı sunan tek kurum galerisidir. Yılda yaklaşık 16 sergi açılışı yapılmaktadır. Resimden heykel ve fotoğrafa kadar birçok alanda sergiler açılmaktadır.  
Yılda bir kez Mersinli sanatçılar, MTSO Sanat Galerisi organizasyonunda, sektörün önde gelen fuarlarından birisi olan Uluslararası Art Ankara Sanat Fuarı’na katılım sağlamaktadır. 

-Uluslararası Müzik Festivali  
Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne her yıl sponsor olunmakta ve Yürütme Kurulu’nda görev alınmaktadır. 

-MTSO Kuruluş Yıldönümleri sanat dolu geçiyor
Oda kuruluş yıldönümlerinde özellikle Mersinli genç yeteneklere öncelik verilerek, destek verilmektedir. 2016 yılında Mersinli Keman Sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun’un "Klasik Müzik Dinletisi" düzenlenmiştir. Geçtiğimiz yıl ise yine Mersinli Genç Keman Sanatçısı Yiğit Karataş ile 9 yaşındaki küçük Kemancı Yahya Azimoğlu’nun Konseri’ne ev sahipliği yapılmıştır. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER