MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

OSBÜK yönetimine seçilen Tekli'ye MTSO'dan hayırlı olsun ziyareti 07.07.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.


OSBÜK yönetimine seçilen Tekli'ye MTSO'dan hayırlı olsun ziyareti

Ankara’da gerçekleştirilen OSBÜK 15. Olağan Genel Kurulu’nda 316 OSB içerisinden OSBÜK Yönetimine seçilen isimler arasında MTSOB Başkanı Sabri Tekli de yer aldı. Seçimlerin ardından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile birlikte MTOSB Başkanı Tekli’ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette güzel bir yönetim oluştuğunu ifade eden MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, “Ben hepinizi tebrik ediyorum. Güzel bir çalışmaydı. Hepiniz burada hizmet için varsınız. Siz ne kadar çok çalışır ve ne kadar fazla hizmet edebilirseniz OSB de Mersin’in zenginliğine o kadar fazla destek verecektir. OSBÜK’te yapılan seçimde sizin Mersin’i temsil etmeniz Mersinli sanayicilerimiz adına gerçekten önemliydi, gurur duyduk. Tekrar hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
MTOSB Başkanı olarak bir emanet taşıdıklarını ve bu emanete en iyi şekilde sahip çıkma hedefiyle hareket ettiklerini vurgulayan Sabri Tekli ise, “Amacımız MTOSB’nin Türkiye’de daha da iyi bir konuma gelmesi. Yeni ve daha güçlü bir Türkiye mücadelesi veriliyor. Bu mücadelede OSB’lere Ticaret ve Sanayi Odalarına büyük görevler düşüyor. Biz de üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapma arzusundayız” dedi.
Önce çalışmaları devam eden 3. OSB ile ilgili bilgiler paylaşan Tekli ardından, “Türkiye’de açılan ilk 8 OSB içindeyiz. 1993’te ilk parselimizi Trakya Cam’a verdik. İlk üretim ise 1995’te başladı. Şu anda Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu içinde 8 firmamız var. Hedefimiz ise Mersin’deki vergi sıralamasında ilk 100’ün tamamını sanayicilerimizden oluşturmak” diye konuştu.
OSB’de 2. Bölge’nin oluşumuna MTSO’nun büyük katkı sağladığına da dikkat çeken Tekli, ancak mevcut durumda artık yatırım taleplerini karşılayamadıklarını, 200’e yakın talep bulunmasına rağmen parsel veremediklerini bildirdi.

“Var gücümüzle çalışacağız”
“Organize sanayi bölgelerinin sorunlarına çözüm üretebilmek, yeni projelere imza atabilmek adına OSBÜK Yönetim Kuruluna seçilen arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışacağız” diyen Tekli, Türkiye’de sanayinin lokomotifi konumunda olan organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmaların sorunlarına hakim olduklarını, bu sorunların çözümü yönünde hareket edeceklerini sözlerine ekledi.
OSBÜK Yönetimi şu isimlerden oluştu:
Konya OSB Başkanı Memiş Kütükçü, Adana Hacı Sabancı OSB Başkanı Bekir Sütçü, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, İzmir Torbalı OSB Başkanı Hakkı Attaroğlu, Kocaeli Güzeller OSB Başkanı Adem Ceylan, İstanbul Deri OSB Başkanı Ömer Ünsal, Ankara 2. ve 3. OSB Başkanı Seyit Ardıç, Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, Çorum OSB Başkanı Mustafa Yağlı ve Mersin-Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER