MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO, Temmuz ayı Meclis Toplantısı yapıldı 03.07.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Temmuz ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hamit İzol’un başkanlığında gerçekleştirildi. 


MTSO, Temmuz ayı Meclis Toplantısı yapıldı

‘Yeni normal’ kuralları çerçevesinde, maske kullanımı ve sosyal mesafe gözetilerek yapılan Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nda, Madımak Olayı’nın 27’nci yılı da anıldı. Üyelerin ekonomik konularda görüş bildirdikleri toplantıda, kentin tamamlanması beklenen yatırımları da gündeme geldi. 

İzol: “Birbirimize destek olalım”
Meclis Başkanı Hamit İzol, pandemi sürecinde Meclis Üyeleri ve Komitelerin durmadan çalıştığından bahsederek, asıl üretim ve çalışma sürecinin şimdi başladığını söyledi. Tüm sektörlerin yanı sıra en büyük darbeyi turizm sektörünün aldığını bildiren İzol, bunda yabancı turist gelmemesinin en büyük etken olduğunu söyledi. Sektörün yerli turiste odaklandığını kaydeden İzol, Üyeleri, bu sürecin atlatılmasında sektörler bazında birbirlerine destek olmaya davet etti. 

Kızıltan: “Dezenformasyona itibar etmeyin”
Kent yatırımlarının yakın takipçisi olduklarını vurgulayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, bu yatırımları her mecrada dile getirdiklerini vurguladı. Meclis toplantısından hemen önce, ‘Dezenformasyon Çağında Gazetecilerin Rolü’ webinarına katıldığından bahseden Kızıltan, bilgi kirliliğinin ekonomiyi de olumsuz etkilediğini dile getirdi. Dezenformasyon içeriklerine itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Kızıltan; “Artık insanlar, inanmak istediği haberleri takip ediyor ve bunlara inanıyor. Herkes hoşuna gidecek tarzda haberler dinliyor, izliyor ya da okuyor. Medya da, bu durumu bildiği için takipçileri tarafından beğeni toplayan haberlere yöneliyor. Yani halk medyayı buna yönlendiriyor. Bu durum ekonomi, siyasi, sosyal kültürel alanda da böyle. Bizim çok yönlü düşünüp, siyasetten arınmamız lazım” dedi. 
Herkesin hassas değerleri olduğuna da değinen Kızıltan, bu değerlerin hiç kimse tarafından kullanılmaması gerektiğine işaret etti. Başkan olduktan sonra ilk Meclis Toplantısında yaptığı konuşmasını hatırlatan Kızıltan, şunları söyledi: 
“Hatırlar mısınız, ilk Meclis toplantımızda yaptığım konuşmamda, ceketimi çıkarmıştım. Bu ceket benim, siyasi, etnik, dini ve kültürel değerlerimi taşıyor, demiştim. Bu Meclis, tüm bunların üzerindedir ve bu ceketi çıkartarak, sadece Mersin kimliğimle kürsüye çıkıyorum, demiştim. Bu görüşümü hala sürdürüyorum arkadaşlar. Sizlerinde bu şekilde düşünmenizi istiyorum” diye konuştu. 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER