MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Akreditasyonunu yeniledi 29.03.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Akreditasyonunu yenileyerek 5 yıldızlı Oda olma özelliğini sürdürdü. MTSO adına akreditasyon belgesini Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar ile Kalite ve Akreditasyon Müdürü Elif Gökçay Bilici, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı. 


MTSO Akreditasyonunu yeniledi

TOBB’a bağlı Oda ve Borsaların akreditasyon süreci devam etti. 13. dönemde akredite olan 18 Oda/Borsa ve 2 şube ile belge yenileme denetimleri tamamlanan 96 Oda/Borsa TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen törenle akreditasyon sertifikalarını aldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmalarını yaptığı Sertifika Töreni’ne TOBB’a bağlı Oda ve Borsalardan 1000’in üzerinde temsilci katıldı. 
Mersin’den; Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası ilk kez akreditasyon belgesi alarak 5 yıldızlı Odalar arasına adını yazdırırken, Mersin Ticaret Borsası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası da MTSO gibi akreditasyonunu yenileyen Oda ve Borsalar arasında yer aldı. 
Törenin açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, şehrin vizyonunu temsil etmeleri nedeniyle Oda ve Borsaları çok önemsediğini söyledi. “Eğer kaliteli arkadaşlar Oda ve Borsalarda görev yaparsa, bulundukları ilin ticaretine, sanayisine ve en önemlisi de imarı da dahil olmak üzere vizyonuna önemli artı değerler katıyor” diyen Tüfenkçi, akreditasyonların da Oda ve Borsalarda belli bir hizmet standardı sağlaması adına önemli olduğunu vurguladı.  Yapılan her işte bir ölçü tutturmanın, kural koymanın o işin güvenirliğini ve kalitesini artırdığına dikkat çeken Tüfenkçi, “Alınan sertifikalar ve şeffaflık, Oda ve Borsa sistemine güvenin artmasına katkı sağlayacak önemli unsurlardır. Sadece şeffaflık da yetmiyor. Hesap verebilirlik de önemli. Bu noktada da önemli görevler ifa ediyorsunuz” diye konuştu.

“Oda ve Borsalardan Hükümetin işini yapması beklenemez
Seçim sürecinin yaklaştığını hatırlatarak birçok şehirde üyelerin ‘Oda ve Borsalar ne iş yapıyor’ dediğini bildiğini kaydeden Bakan Tüfenkçi şunları söyledi: 
“Biz devlet olarak yapmamız gereken birçok hizmeti TOBB eliyle yapıyoruz. Baktığımızda sizlere bu yetkileri devretmekle de bir pişmanlık duymadık. Bugüne kadar hizmetleri başarıyla yürüttünüz teşekkürler. Hükümet olarak iş kapıları açmaya, refahınızı artırmaya çalışıyoruz. Sizler elinizi taşın altına koyuyorsunuz biz de sizin sıkıntınızı giderme gayreti gösteriyoruz. Ancak bazen Odalardan Hükümetin yapması gereken şeyleri yapmasını bekleyenler oluyor. Yatırımları sizlerden bekliyorlar. Oysa yatırımı biz getiririz. Sizin oradaki vizyonunuz çok önemli. Yatırım noktasında sizden beklentileri olmamalı. Sizin öncülüğünüz, çalışmalarınız çok önemli. Ama yatırım yapmak bizim görevimiz. Ben Oda ve Borsalardan sorumlu Bakan olarak sizlerin yapısını ve başkanlarını yakından tanıyorum. Başkanlar o koltukların onuruna, hizmetine talip oluyor. Oraların rant yeri olmadığını ben de onlar da çok iyi biliyor. Önemli çalışmalar yürütüyorsunuz. Hepinizi kutluyorum. Yürüttüğünüz lobi çalışmalarıyla yatırım ortamının iyileştirilmesi noktasında önemli adımlar attınız. Hepiniz gidip seçim alanlarınızda bu başarılarınızı anlatabilirsiniz. ”

Hisarcıklıoğlu: “5 yıldız sizin başarı hikayeniz”
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise akreditasyon sağlayan Oda başkanlarına, “Bu sizin döneminizde yakalanan bir başarı hikayesidir. Bu nedenle sertifika törenini seçimler öncesinde düzenlemek istedik” dedi. Başkanlığa ilk geldiği dönemde TOBB camiasında müşteri odaklı çalışma anlayışı bulunmadığını, bunun üzerine araştırma yaparak İngiliz modeli üzerinde durduklarını bildiren Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak İngiltere Odalar Birliği desteği ile bir sene eğitim alıp ardından uluslar arası akredite verebilir bir kuruma dönüştüklerini anlattı. Ardından tüm Oda ve Borsaları işe dahil ettiklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “2002 yılında bir tane proje yazabilen Odamız yoktu. Dil bilen Oda sayım 5’ti. Bugün Oda ve Borsalarımız 800 milyar TL’lik proje yapmış. Bu, kendimize mi? Aksine şehrimize, ilçemize fayda getirir. Kalite ve standartlar o kadar yükseldi ki; 269 Odamız 5 yıldızlı hizmet verir hale gelmiş. Paris, Berlin, Londra Odaları üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, 269 Oda ve Borsam da bu hizmeti veriyor” ifadelerini kullandı. 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER