MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO 130 YAŞINDA... 18.12.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası kuruluşunun 130. yılını kutluyor. Kutlamalar çerçevesinde MTSO Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oda personeli Cumhuriyet Alanında bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Meclis Başkan Yardımcısı Bedirhan Orak ile Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, tören alanına 130. yıl çelengini bıraktı.


MTSO 130 YAŞINDA...

Törende bir konuşma yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut, şunları söyledi:

“Ticaret Odamız bundan 130 yıl önce birkaç Mersinli tüccarın girişimi ile kurulmuştur. O gün dikilen küçük fidan, bugün devasa bir çınar haline gelmiştir. Bu anlamda Mersin, genç bir kent olmasına rağmen, Türkiye’nin en eski Ticaret Odalarından birine sahiptir. Arkamızda 130 yıllık bir deneyim vardır. Küçümsenecek bir tecrübe değildir. 130 yılın geleneği, ahlakı, terbiyesi ve kurumsal kültürü vardır.”

“Mersin Türkiye’nin öncü ilidir”
Mersin’in bugün ekonomik potansiyeli ile birçok alanda Türkiye’nin öncü ili olduğunu kaydeden Aşut, tarım-gıda, lojistik, turizm ve sanayide Mersin’in yalnızca ulusal değil, uluslar arası alanda söz sahibi bir kent olmaya, kendisini göstermeye başladığını söyledi. 
Mersin’in son yıllarda Oda çabasıyla ortaya koyduğu uluslararası alandaki entegrasyon ve aldığı görevlerin çok önemli olduğunu kaydeden Aşut, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak, tüm kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, valiliğimizle, belediyelerimizle, yerel medyamızla, kısacası tüm Mersin ile el ele çalışıyoruz” dedi. 
Bu ortak aklın yakalanmasında, ortaya koyduğu vizyonla, MTSO’nun büyük katkısı olduğunu anlatan Şerafettin Aşut, “Mersin, bugüne kadar fiziksel eksiklerinin, alt yapı eksiklerinin üstünde durdu. Yapılanlar oldu, yapılamayanlar oldu. Eksik kalan yatırımların yapılması anlamında temel görevimiz olan lobi çalışmalarına devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yeni hedef bilgi ve bilim”
MTSO olarak baskı grubu oluşturmaya ve Mersin’in sorunlarını icra makamlarına doğru anlatmaya devam edeceklerini vurgulayan Aşut, “Ancak, Mersin iş dünyası olarak artık yeni hedefimiz, bilgi ve bilimle elde edeceğimiz katma değerler olacaktır” dedi. 
Hedefin her sektörde izlenecek yaratıcı ekonomi fikri olacağını kaydeden Aşut, “Hedefimiz, bilim, bilgi ve sosyal sermayemizi kent ekonomisine entegre etmek olacaktır. İnovasyonda öncü kent olan Mersin’i; yenilikçiliğin, Ar-Ge’nin, yüksek teknolojinin merkezi yapmak olacaktır” diye konuştu. 
Sadece bugün için değil, gelecek nesillere olan sorumluluk hissi ve Mersin sevgisiyle yorulmadan, küsmeden, şikayet etmeden oturdukları makamların hakkını vermeye devam edeceklerini anlatan Şerafettin Aşut, sözlerini şöyle tamamladı:
“130 yıllık bir Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak tüm Mersinlilerin, Mersin iş dünyamızın bilmesini ve inanmasını istediğim bir şey var. Mersin’in yarını bu günüden daha parlak, daha zengin, daha huzurlu ve daha mutlu olacaktır. Tüm bu başarıların arkasındaki sessiz kahramanlarımız olan üyelerimiz vardır, meclisimiz vardır, yönetim kurulumuz ve dinamik personelimiz vardır. Bizler, 130 yıllık bir çınara layık olma duygusu ve sorumluluğu ile çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamda; Kentimizin bu köklü kurumunu, dünden bugüne taşıyan herkese teşekkür ediyoruz. Odamıza kurulduğu günden bu güne kadar hizmet eden tüm Başkanlara, meclis üyelerimize, yönetim kurulu üyelerimize, komite üyelerimize, tüm üye ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Hayatta olanlara sağlık ve esenlik, ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası kentin birliğine, dirliğine, huzur ve zenginliğine katkı koymaya devam edecektir. 130’uncu yılımız kutlu olsun.”  

-Cumhuriyet Alanına çenlenk sunma fotoğrafları; 
https://picasaweb.google.com/108980388086811781629/18AralK2015CELENKSUNMA



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER