MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, vergi sıralamasındaki yerini koruyor 24.02.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Grup Müdürleri ile birlikte 27. Vergi Haftası dolayısıyla Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Güngör ve beraberindeki heyeti MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan ve MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut; Meclis Başkan Yardımcısı Murat Çalışkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enis Hekimoğlu ve Ali Fuad Budur ile birlikte ağırladı. 


Mersin, vergi sıralamasındaki yerini koruyor

Görüşmede vergi sistemi hakkında bilgi veren Adem Güngör, “Türkiye’nin 10 yıl önceki milli geliri düzeyinde bugün vergi toplanıyor. Vergiler 400 milyar TL’yi aştı. Bu, devasa bir rakam. Toplanan vergiler vergi verenler açısından da büyük önem taşıyor. Ülke refahı için vergi önemli bir anahtar” dedi. Mersin’de vergi gelirlerinin azalan ihracat, ithalat rakamlarına bağlı olarak bir miktar düşüş göstermesine rağmen Türkiye sıralamasındaki yerini koruduğuna dikkat çeken Güngör, “Mersin, vergi sıralamasında 6’ncı sırada. Bu, bizler için sevindirici” değerlendirmesini yaptı. 
MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan ise görüşmede, maliyenin artık sanayici ve tüccara daha yakın olduğunu söyledi. Her türlü konuda kendilerine yardım edildiğini kaydeden Arslan, bu alanda yaşanan gelişmeleri memnuniyetle takip ettiklerini dile getirdi. 
Toplanan vergilerin halka, iş adamlarına geri dönmesinin memnuniyet verici olduğuna dikkat çeken MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise şunları söyledi: 
“Bugün Rusya’da ihracatçımız sıkıntı yaşasa narenciye ihracatçımıza teşvikler veriliyor. Ya da turizmde sıkıntı olsa turizmci destekleniyor. Devlet günümüzde aldığı gibi veriyor da. Eskiden böyle teşvikler yoktu. Bu nedenle vergi bilincinin daha çok oturmasını önemsiyoruz.”
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER