MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin iş dünyası, Vali Çakacak’a veda yemeği düzenledi 30.06.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin’in iş dünyası ve önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları (STK), İçişleri Bakanlığı tarafından son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Eskişehir’e atanan Vali Özdemir Çakacak onuruna bir veda yemeği düzenlendi. Yemekte, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Vali Çakacak’a, Mersin’i anlatan bir tablo hediye etti.


Mersin iş dünyası, Vali Çakacak’a veda yemeği düzenledi

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin (MTOSB) ev sahipliğinde Hilton Oteli’nde düzenlenen veda yemeğine Vali Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte katıldı. Veda yemeğine, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Hacı Özkan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız’ın yanı sıra, MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuh Yükselgüngör, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, il protokolü ve sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda davetli katıldı.

Ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Vali Özdemir Çakacak’ın Mersin’de görev yaptığı 33 aylık sürede, iş insanlarının önündeki birçok bürokratik engelin aşıldığına dikkat çekerek, “Sayın Valim, girişimci kişiliğinizle bölgemize kattığınız değerler tartışılmazdır. Yine sizin büyük katkılarınızla bölgemizde temeli atılan birçok yatırım ve sağlayacağı istihdamın meyvelerini ise önümüzdeki süreçte göreceğiz. Mersinimize kazandırdığınız tüm değerler için, Mersinli sanayici ve iş insanları adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Arslan: “Bu bir veda gecesi değil”

Bu geceyi veda gecesi olarak görmediklerini dile getiren MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan ise, bundan sonraki süreçte Eskişehir’de de bir kapılarının olduğunu ve kendisini orada da ziyaret etmek istediklerini söyledi. Vali Özdemir Çakacak’ın görev yaptığı sürece her zaman mütevazi kişiliği ile ön plana çıktığını kaydeden Arslan, Mersin sanayicisini sürekli ziyaret ederek derdini dinleyen bir vali olduğunu bu nedenle de Eskişehir’deki sanayicilerin çok rahat edeceklerini dile getirdi. 15 Temmuz gecesi Vali Özdemir Çakacak’ın gösterdiği dirayet sayesinde Mersin’in şehit de gazi de vermediğine dikkat çeken Arslan, “O gece, çok ciddi sıkıntılar yaşanabilirdi ama olmadı. Bu asla unutulmaz. Bizim için, sanayiciler ve esnaflar için en önemli şey, terördür. Mersin 3 yılı çok rahat atlattı. Bunu, diğer şehirlere bakarak anlayabiliriz. Bu da bir başarı ve üstün hizmet anlayışıdır” ifadelerini kullandı.

Çakacak: “Kentin tüm dinamikleriyle birlikte hareket ettik”

Vali Özdemir Çakacak ise birlik, beraberlik ve kardeşliğin en güzel örneklerinin sergilendiği Mersin gibi güzide bir ilde görev yapmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “İdareciler olarak bizler, şanlı bayrağımızın dalgalandığı cennet vatanın her köşesinde görev yapmayı bir onur, bir borç biliriz” diyen Çakacak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mersin’de görev yaparken de Halka Hizmet Hakk’a Hizmettir düsturuyla hareket ettik. En ücra köşede yaşayan vatandaşımızın ayağına diken batsa, o vatandaşımızın acısını yüreğimizde hissederek çalıştık. Vatandaşımızın yüreğine girmenin çabası içerisinde olduk.” Görev süresi boyunca kentin tüm dinamikleriyle birlikte hareket etmenin verdiği güçle çalıştıklarını vurgulayan Çakacak, Akdeniz’in incisi Mersin’i hak ettiği konuma getirmenin gayretinde olduklarını belirterek, “Mersin’den çok güzel duygularla ayrılıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” 

Protokol konuşmalarının ardından, MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Vali Özdemir Çakacak’a, günün anısına Mersin’i anlatan bir tablo hediye etti. Vali Özdemir Çakacak’ın davetlilerle tek tek vedalaşmasının ardından program son buldu.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER