MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin’in turizm potansiyelini canlandırmak için Bakandan destek talebi 02.11.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin turizminin ivme kazanmasına yönelik lobi çalışmaları devam ediyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı ve Mersin Turizm İşletmecileri Dernek Başkanı Hamit İzol başkanlığındaki Mersin Turizm Heyeti de Turizm Bakanı ile bir araya gelip kentin sektörel talep ve önerilerini paylaştı. 


Mersin’in turizm potansiyelini canlandırmak için Bakandan destek talebi

MTSO Meclis Başkanı ve Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Hamit İzol, MTSO Meclis Üyesi ve TÜRSAB Denetleme Kurulu Başkanı Hakan Bayındır ve Ulu Resort Otel Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Ulu, Mersin Milletvekili Levent Uysal öncülüğünde Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ile Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Neşe Çıldık’ın da katıldığı toplantıda Mersin’in turizm sektöründe yaşadığı sorunlar dile getirilip çözüm önerileri ve kentin talepleri değerlendirildi. 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından ortak hazırlanan raporu Bakan Ersoy’a sunan Meclis Başkanı İzol, “Mersin turizminin sizlerin himayesine ihtiyacı var. Desteklerinizle sektörümüzde çok daha hızlı yol alacağımıza inanıyorum” dedi. Mersin’i birkaç kez ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulunacağını dile getiren Bakan Ersoy; Mersin Milletvekilleri, Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve kent dinamikleriyle bir arada Mersin turizminin gelişimi için hamle yapacaklarını söyledi. Görüşmede tüm paydaşların katılımıyla Mersin Turizm Master Planı hazırlanması, turizm destinasyonlarının geliştirilmesi için yeni rota çalışmaları yapılması ele alınan konular arasında yer aldı. 
Mersin Heyeti Bakan Ersoy’un ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giderek Mersin Milletvekilleri Nureddin Nebati, Ali Kıratlı, Havva Sibel Söylemez ve Gülcan Kış’ı da ziyaret etti. 
 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER