MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin Bizim Platformu Lojistik Çalıştayı düzenledi 12.09.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Bizim Platformu, çalıştaylar serisinin 5’incisini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda lojistik sektörüne yönelik düzenledi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ‘Mersin Lojistik Çalıştayı’nda sektörün ana talepleri değişmedi. Mersin’de Ana Konteyner Limanı ile Lojistik Merkez yapılması zorunluluğunun dile getirildiği çalıştayda, mevcut limanda yaşanan sıkıntılar sıralanıp Taşucu Otoyol Projesi’nin tamamlanmasının gerekliliğine dikkat çekildi. 


Mersin Bizim Platformu Lojistik Çalıştayı düzenledi

Mersin Bizim Platformu Mersin Lojistik Çalıştayı düzenledi. Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal’ın MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İstiklal Koçyiğit ile birlikte modere ettiği Lojistik Çalıştayı’na MTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Aktaş, Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İsmail Yavuz Özgüven ile sektör temsilcileri katıldı. Sektörün sorunları ve taleplerinin paylaşıldığı çalıştayda Mersin Limanı’nda yaşanan sıkıntılar öne çıkarken kentin bekleyen lojistik yatırımları hatırlatılıp bu yatırımlara neden ihtiyaç duyulduğu aktarıldı. 

Koçyiğit: “Çıkan sonuçlar tüm vekillere yol haritası olacak”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İstiklal Koçyiğit, kurduğu platformla siyaset üstü bir mantıkla kent ekonomisinin gelişimi için hareket eden Uysal’a teşekkür etti. MTSO olarak her zaman bu yöndeki organizasyonların destekçisi olacaklarını vurgulayan Koçyiğit, “Bu çalıştayın sonuç raporları sadece Sayın vekile değil, tüm vekillere konuyu Ankara’da takip etmeleri için bir yol haritası olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Uysal: “Sizlerden ev ödevi istiyorum”
Ardından söz alan Milletvekili Dr. Levent Uysal, Mersin Bizim Platformunun gönüllülük esasıyla kurulduğunu belirterek, “İlk günden beri Mersin’in güçlü olduğu sektörler için ne yapabiliriz nasıl destek olabiliriz, buradaki sorunları nasıl çözüp güçlü yönleri nasıl daha ileri taşıyabiliriz diye çalıştaylar düzenliyoruz. Ardından burada çıkan sonuçları akademisyenlerle değerlendirip raporlaştırıyoruz” dedi. Tarım, medya, turizm gibi farklı sektörlerde düzenledikleri çalıştayların ardından bugün de lojistik sektörünü ele aldıklarını kaydeden Uysal, “Burada çıkacak konular üzerinde ev ödevi istiyoruz. Bunu çalışıp sizlerle birlikte Ankara’da sorunları birlikte çözecek adımlar atmak ya da güçlü yönlerimizi daha ileri taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Çalıştay sektör temsilcilerinin tek tek söz alarak sorunlarını aktarmasıyla son buldu. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER