MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, 16. gemisini ağırladı 14.03.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin güvenli bir liman olduğunu dünyaya bir kez daha gösterdi. Mersin Limanı, 14 Mart'ta 16. kurvaziyer gemisini ağırladı. Thomson Spirit isimli yolcu gemisiyle Mersin’e gelen 1200 İngiliz misafir, Tarsus ve Kızkalesi’ni gezip şehir turu yaparak kent çarşısında serbest zaman geçirdi.


Mersin, 16. gemisini ağırladı

Mersin’de kurvaziyer turizminin gelişmesine yönelik 2012 yılında başlayan çalışmalar aralıksız sürüyor. Jeopolitik açıdan bölgenin en sıkıntılı olduğu dönemlerde dahi vazgeçilmeyen ve istikrarlı şekilde devam edilen tanıtım çalışmaları meyvelerini veriyor. Tanıtımların başladığı 2012’den bu yana 16’ncı gemi limana yanaştı. Thomson Spirit isimli geminin 16 Nisan’da Mersin’i bir kez daha ziyaret edeceği teyidi alındı. Bununla birilikte son 6 ayda ise Mersin 4’ncü gemisini ağırlamış olacak.
Mersin kurvaziyer konusundaki çalışmalarda ısrarlı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihad Lokmanoğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, Mersin Kent Konseyi Başkanı Mina Lokmanoğlu ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar’dan oluşan Mersin heyeti, Amerika’da düzenlenen ve dünyanın en önemli kurvaziyer fuarları arasında yer alan Sea Trade Cruse Global Fuarı’na katıldı. Bir hafta sürecek fuarda sektörün lider tur operatörleriyle bir araya gelecek olan Mersin heyeti, bölgede yaşanan olumsuzluklara rağmen Mersin’den vazgeçilmemesi adına tanıtım çalışmalarını sürdürecek. Amerika’da gemi şirketlerinin üst düzey yetkilileriyle bir araya gelecek olan heyet, Mersin’in güvenli bölge olduğunu, kurvaziyer turizminin gelişimine yönelik her türlü çalışmanın sürdürüldüğünü anlatacak.
Bir diğer hedef ise üyesi bulunulan Akdeniz Kurvaziyer Limanları Birliği’nin yönetiminde yer almak. Bu konuda da gerekli lobi faaliyetleri sürüyor.

Aşut: "Kentimize güvenin bir göstergesi"

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise şunları söyledi:
“Mersin Ticaret ve Sanayi Odamız ve Turizm Platformumuzla yaptığımız girişimlerin sonucunda Mersin, özellikle Akdeniz’de çalışan büyük kurvaziyer tur operatörlerinin destinasyonu haline gelmiştir. Bu anlamda yaptığımız uluslar arası tanıtım çalışmalarına özellikle valiliğimiz ve büyükşehir belediyemiz büyük destek olmuşlardır. Thomson Spirit gemisinin daha önce belirlenen tarihte gelmiş olması kentimize gösterilen bir güvenin göstergesidir. Nisan ayında ikinci kez gelecek olması ise bölgesel sıkıntılara rağmen Mersin’in alternatif turizmin en önemli bacağı olan kurvaziyer turizmde ne kadar iddialı olduğunu da bir kez daha göstermiştir. Uluslararası anlamda tanıtım ve fuar katılımlarımız devam ederken kentimizi her anlamda kurvaziyer turizme hazır hale getirmek için çalışacağız." 
 

 

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER