MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

KOSGEB’DEN UYARI: CEP TELEFONU MESAJLARINI DİKKATE ALMAYINIZ 15.07.2015 tarihinde yayınlandı

Son dönemlerde cep telefonlarına gelen mesajlarla KOSGEB’in adı kullanılarak işletmelerin dolandırılmaya başlanmasının ardından açıklama yapan KOSGEB yetkilileri cep telefonlarına gelen mesajların dikkate alınmaması çağrısı yaptı.


KOSGEB’in müracaat esaslı bir çalışma sistemi bulunduğunu hatırlatan yetkililer, “Hiçbir firmaya krediniz hazır gelin kullanın çağrısı yapılmaz. Desteklerin duyurusu yapılır ama KOBİ’ler aranarak bilgi verilmez” ifadelerini kullandı. Verilen hiçbir desteğin başvuru, evrak ücreti ya da ara masrafı bulunmadığını da vurgulayan yetkililer, “KOSGEB destek veren bir kurum, firmalara para harcatan bir kurum değil” değerlendirmesini yaptı. Firmaların Türkiye’deki tüm il müdürlüklerinden her türlü destek konusunda bilgi alabileceğine de dikkat çeken yetkililer, merkezden çözümlenebilecek bir sorun bulunmadığını, bu yönde gelen telefon görüşmelerinin de dikkate alınmaması gerektiğini söyledi. 
KOSGEB’in resmi sitesinde KOSGEB Başkanı Recep Biçer’in konuyla ilgili şu açıklamalarına yer verildi: 
“KOSGEB’in adını kullanarak işletmeleri dolandırmaya çalışan kişi ve kuruluşlara dikkat edilmeli. Telefonlara gelen KOSGEB mesajlarının KOSGEB ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Size gelen çağrılar 800’lü hatlardan ve cep telefonlarından aranıyor ise bu çağrıların KOSGEB ile bir ilgisi yoktur. Bu konuda vatandaşlarımız dikkat etsin, desteklerimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız müdürlüklerimize gelsinler. Yüz yüze iletişim içerisinde il müdürlüklerinden bilgi ve yardım alabilirler.”
KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteği kapsamında verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri hakkında da bilgi veren Recep Biçer, bugüne kadar Türkiye genlinde 300 bin kişinin eğitim aldığını, bu kapsamda 20 bin kişinin kendi iş yerini kurduğunu ve bu girişimcilere 300 milyon lira civarında hibe destek verildiğini söyledi.
Girişimcilik derslerinin üniversitelerde de verildiğine değinen Recep Biçer, girişimcilik eğitimini herkesin alması gerektiğini ve bu kursu alanların mutlaka işyeri açmak zorunda olmadıklarını belirterek, kursun yaşam hayatında büyük faydası olacağını söyledi.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER