MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

KGF Hizmetleri MTSO’da anlatıldı 28.02.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğinde ‘KGF Hizmetleri Tanıtım Semineri’ düzenlendi. KGF Adana Şube Müdürü Celal Altuntaş, MTSO Üyelerine teminatlardan nasıl yararlanabileceklerini anlattı. 


KGF Hizmetleri MTSO’da anlatıldı

KGF hizmetlerinden ağırlıklı olarak KOBİ’lerin yararlandığını bildiren Celal Altuntaş, KOBİ’lere direk kredi vermediklerini, bankalardan kredi alacakları dönemde ihtiyaç duydukları teminatları verdiklerini söyledi. Küresel rekabette KOBİ’lerin gücünü artırmaya yönelik çalıştıklarını vurgulayan Altuntaş, “Bizden ağırlıklı kimler yararlanıyor derseniz kadın ve genç girişimciler, esnaf ve sanatkarlar, çiftçiler, serbest meslek mensupları, KOBİ dışında firmalar olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.  
Geçmiş dönemlerde vergi ve SGK borcu olan KOBİ’lerin KGF desteklerinden yararlanamadığını hatırlatan Altuntaş, “Artık kredi içinden vergi ve SGK borcu kesilerek işlemlere devam edilebiliyor” diye konuştu. KGF olarak KOBİ’nin bankadan alacağı kredinin % 0,03’ü kadar komisyon aldıklarını ve onun dışında bir ödeme talep edilmediğini belirten Altuntaş şunları söyledi:
“Elbette biz de kefil olurken bir takım teminatlar istiyoruz. Ancak bu noktada çok katı davranmıyoruz. Örneğin bir malınız üzerinde eğer ipotek varsa onu alabiliyoruz. Ya da bu ipoteği başkası aldıysa biz ikinci derece ipotek de alabiliyoruz. Kredi çekerek alacağınız makineyi rehin olarak kabul edebiliyoruz. Tarla, bağ, bahçe varsa hisseliyse bile teminat kabul ediyoruz. Kısacası mümkün olduğunca bir teminat yaratıp orta yol bulmaya gayret gösteriyoruz.”
Başvuru sürecini de kısaca özetleyen Celal Altuntaş, KOBİ’nin bankadan kredi talep ettiğini, kefalet başvurusunun KGF’ye banka üzerinden yapıldığını, ardından müşteri ile KGF arasında görüşme gerçekleştiğini ve KGF’nin bankaya onay vermesi sonrasında kredi kullandırıldığını söyledi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER