MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Karekodlu Plaka sistemi 1 Ocak’ta başlıyor 03.11.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, 1 Ocak 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek olan ve Modern Araç Yönetim Sistemi olarak isimlendirilen, Araç Tanıma Sistemi Karekod Uygulaması Tanıtım Toplantısı’na katıldı. 


Karekodlu Plaka sistemi 1 Ocak’ta başlıyor

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı ev sahipliğinde, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Fevzi Apaydın’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda Adana, Osmaniye,  Hatay ve Mersin’de kurulu şoför odalarının başkan ve yöneticileri de hazır bulundu. Toplantıda QR kod uygulamasının araç tanımlama sistemini teknoloji ile buluşturduğunu kaydeden TŞOF Başkanı Apaydın, bu uygulamanın tescil plakaları ile ilgili yazışmaların kağıt ortamından elektronik ortama taşınmasını sağlayacağını söyledi. Bu sayede emek ve zaman kaybının önüne geçileceğini, basım ve denetim sırasındaki hataların minimuma indirileceğini ifade eden Apaydın, “Sahte plaka kaynaklı sorunların çözümü, en önemlisi de asayiş olaylarına karışmış araçların daha kısa sürede tespit edilerek yakalanmasına olanak sağlayacak olması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü’nce plakaların kimliklendirilmesi ve veri tabanında tutulması yönünde talepte bulunuldu. Bu çerçevede araçların satış devir ve tescil hizmetlerinin yürütülmesi hakkında değişiklik yapıldı” dedi.
Yapılan değişiklikle TŞOF tarafından üretilen ve odalar tarafından basılan plakaların 1 Ocak 2024’ten itibaren karekod seri numarasına sahip şekilde işlem göreceğini kaydeden Genel Başkan Apaydın şunları söyledi:
“Bu yenilik plakaların federasyonumuz tarafından üretilip üretilmediğini takip etmek için yeni bir otomasyon sistemi kurulmasını gerektirmiştir. Bu otomasyon sistemi sayesinde üretilen her bir plakanın üretime girdiği andan, muhatabına teslim edilinceye kadar federasyonumuz çatısı altında geçen yaşam döngüsü her aşamada takip edilecek ve kayıt altına alınacaktır. Plakanın hangi seri numarası ile ne zaman üretildiği, hangi odaya gönderildiği gibi bilgiler elektronik ve otomatik olarak üretilecek ve ilgililerin kullanımına açılacaktır. Bu işlemler yapılırken, Karayolları Trafik Kanunun 131. Maddesi ile federasyonumuza verilen görevin eksizsiz yerine getirilmesi, plaka basım sisteminde görev alan personelimizin hukuki güvence altına alınması, yapılan maddi hataların önlenmesi sağlanmış olacak ve en önemlisi de sahte olarak üretilen plakalar artık devre dışı kalacaktır.”
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER