MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İŞ DÜNYASI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU 12.11.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş dünyasını, Kadri Şaman MTSO Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri ile buluşturdu. Buluşmada gençlere meslek liseleri ve teknik liselerin önemi ile iş dünyasının bu liselerden mezun öğrencilere duyduğu ihtiyaç anlatıldı.


İŞ DÜNYASI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Öğrenciler, ‘Benim Okulum Benim Mesleğim Projesi’ kapsamında MTSO 9 No’lu Bilgisayar Elektrik Elektronik, Telekomünikasyon ve Büro Cihazları Komitesi Meclis Üyesi Veysel Baysal, 26 No’lu Sağlık Hizmetleri Medikal ve Kozmetik Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Yasemin Taş ve TOBB Mersin İl Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Andaç Avşar bir araya geldi. Okulun konferans salonunda düzenlenen toplantıda gençler sektöründe başarılı iş insanlarına; elektrik, gıda ve biyokimya bölümlerinde merak ettiklerini sorarak, ‘Mezun olduktan sonra nerelerde çalışabiliriz?’ ve ‘Neler yapmamız gerekir?’ sorularına cevap aradı.
Seminere, MTSO Genel Sekreteri Abdulkadir Dölek, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Özlem Gümüş, Kadri Şaman MTSO Anadolu Teknik Lisesi Okul Müdürü Nural Geyik de katıldı.

İşadamlarından öğrencilere tavsiyeler
Biyokimya bölümü sektör temsilcilerinde Yasemin Taş, bu sektörün Türkiye’de çok yeni olduğunu ancak bu bölümü okuyan öğrencilerin çok şanslı olduğunu söyleyerek hükümetin 2023 hedefleri kapsamında bu sektöre büyük yatırımlar yapacağı bilgisini verdi. Gelecekte bu bölümden mezun olan öğrencilerin kolay iş bulacaklarını belirten Taş, “Üniversite okumasanız bile işsiz kalmayacaksınız. Ancak üniversite okursanız yolunuz daha açık olacak. Bunun için televizyon ve telefonlardan daha fazla etrafınızla iletişim kurmaya zaman ayırmalısınız” dedi. 
Elektrik sektörü hakkında bilgi aktaran Veysel Baysal ise, sektörün meslek liselerinden mezun öğrencilere ihtiyacı olduğunu vurguladı. 23 yıldır ticaret yaptığını kaydeden Baysal, elektrik elektronik sektöründeki önemli eksiklerden bir tanesi olarak tekniker açığını gösterdi. Bu nedenle teknik lise mezunlarına büyük ihtiyaç olduğunu kaydeden Baysal, üniversiteye gidemeyen öğrencilerin umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini ve kendilerini mesleki anlamda daha çok geliştirmeleri gerektiğine söyledi. Gıda sektörü adına konuşan Andaç Avşar, sektörde gıda mühendisi sayısının çok yüksek olduğunu ancak gıda teknisyeni bulmakta zorlandıklarını dile getirdi. Öğrencilerin kendilerini geliştirmesinin diploma notlarından çok daha önemli olduğuna dikkat çeken Avşar, gençlere; ‘Yaz aylarını boş geçirmeyin, mutlaka staj yapın’ tavsiyesinde bulundu.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER