MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İnşaat malzemesi üretici ve satıcıları sektörel sanayi sitesinde ısrarcı 14.09.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 16 No’lu İnşaat Malzemeleri Üretimi ve Ticareti Meslek Komitesi ‘Sektör Toplantısı’ düzenledi. Komite Başkanı Mehmet Hürmeydan’ın Komite Başkan Yardımcısı Ahmet Hasbahçeci, Komite Üyeleri Safvatullah Işık ve Erol Berktaş ile birlikte modere ettiği toplantıya 16 No’lu Komiteden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge de katıldı. Toplantıda sektörün sıkıntıları masaya yatırılıp gelişimi adına neler yapılabileceği değerlendirildi. Sorunlar konuşulup alınabilecek aksiyonların tespit edilmesi sonrasında MTSO bünyesinde hizmet veren Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi (Atölye1886) gezilerek çalışmaları hakkında bilgi alındı. 


İnşaat malzemesi üretici ve satıcıları sektörel sanayi sitesinde ısrarcı

Güç birliği çağırısı yapıldı
Komite olarak ilk kez bir araya geldiklerini belirten Komite Başkanı Mehmet Hürmaydan, amaçlarının tanışma yanında komite çalışmalarını aktarmak, sektörün taleplerini toplayıp bir sonraki toplantıda üyeleri bu sorunlara çözüm sunabilecek yetkililerle buluşturmak olduğunu belirtti. Ağırlıklı olarak mavi yakalı personel bulma noktasında yaşanan sıkıntıların dile getirildiği toplantıda MTSO’dan mesleki eğitimleri artırması talep edildi. Sektörel sanayi sitesi ihtiyacı hatırlatılarak bu konudaki çalışmalara ağırlık verilmesi istendi. Artan maliyetler ve gerek ekonomik konjonktür gerekse sıcak paraya erişimin zorlaşması nedeniyle sektörün yaşadığı sıkıntılara dikkat çekilip, ayakta kalabilmek için sorunlar karşısında güç birliğine gidilmesi çağrısı yapıldı. 

Bucuge: “Mersin’deki konut fiyatları Miami ile yarışır hale geldi”
Toplantı sonunda söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Odanın tarihçesi ve hizmetleri hakkında verdiği bilgiler sonrasında sektöre dair rakamsal veriler paylaştı. Mersin’deki konut fiyatlarının Miami’deki fiyatlarla yarışır hale geldiğini dile getiren Bucuge, yüksek fiyatlar nedeniyle orta ve alt gelir seviyesindeki vatandaşın konuta erişim sorunu yaşadığını ifade etti. Sektörde bir krizin yaklaştığına işaret etmesi sonrası 2022 yılı inşaat verilerini aktaran Bucuge, geçen yıl sektördeki firma sayısının bir önceki yıla göre yüzde 13 artarak 4 bin 512’ye ulaştığını, istihdam edilen kişi sayısının ise 73 bin 219 olduğunu söyledi. Bin kişi istihdam eden bir fabrika kurulduğunda büyük rağbet gördüğünü hatırlatan Bucuge, “Bizim sektörümüz de çok ciddi istihdam sağlayan bacasız sanayidir” diyerek sektörün ayakta kalmasının, verilerin artarak devam etmesinin sağlanmasının önemini vurguladı. Ardından toplantıdaki taleplere değinen Bucuge, Oda olarak sektörün isteyeceği her branşta eğitim düzenlemeye, sertifika vermeye hazır olduklarını söyledi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER