MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Hedef vergide kayıt dışının önüne geçmek 02.04.2024 tarihinde yayınlandı

Vergi tahsilatında hedef kayıt dışını azaltmak. Her yıl ortalama Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 14’ü oranında vergi tahsilatı yapıldığını bildiren Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Faruk Gözübüyük, bu yılki hedefi tahsilat oranını yüzde 17-18’lere çıkarmak olarak açıkladı.  Gözübüyük, hedefe ulaşma noktasında ticaret ve sanayi odalarıyla işbirliğini çok önemsediklerini söyledi.


Hedef vergide kayıt dışının önüne geçmek

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Faruk Gözübüyük, Gelir İdaresi Grup Başkanı Mustafa Cemil Kara ve Mersin Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Gözübüyük ve beraberindeki heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ve Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Özdemir’le birlikte ağırladı. 
Tüm illeri rutin olarak ziyaret ettiklerini, Mersin’e de bu kapsamda geldiklerini kaydeden Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Gözübüyük, yaptıkları saha ziyaretleriyle sorunları ve talepleri dinleyip hizmet kalitesini artırmaya yönelik adımlar attıklarını söyledi. Sahada, iş yaşamında sürekli bir değişim olduğunu, vergi gerektiren yeni alanların oluştuğunu kaydeden Gözübüyük, masa başında oturarak değişen düzene uygun sistem geliştirmenin doğru sonuç getirmeyeceği düşüncesiyle hareket ettiklerini vurguladı. Bu yıl önemli hedefler koyduklarına da dikkat çeken Gözübüyük, her yıl Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 14’ü oranında vergi tahsilatı yaparken bu yıl kayıt dışını daha fazla kayıt altına alma isteğiyle kendilerine bu oranı yüzde 17-18’lere çıkarma hedefi koyduklarını açıkladı. Bunun için daha çok efor sarf edileceğini kaydeden Gözübüyük, sonuca ulaşma noktasında ticaret ve sanayi odalarıyla ortak çalışmalar yürütmek istediklerini söyledi. 

Çakır: “Vergide adalet ve şeffaflık önemli”
Aynı geminin içinde olduklarına işaret eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, vergi tahsilat oranının artmasının yine halka hizmet olarak döneceği konusundaki farkındalığın artırılması gerektiğini söyledi. Vergide adalet ve şeffaflığın daha çok hissettirilmesi durumunda tahsilat oranlarının artacağına inandığını da kaydeden Çakır, her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi. Hiç vergi vermeyenlerin sürece dahil edilmesi gerektiğini kaydeden Çakır, “Biz bu noktada nasıl bir rol alacaksak birlikte konuşup altyapı oluşturup süreci doğru şekilde yönetebiliriz” ifadelerini kullandı. 

İzol: “Vergi tahsilatı artarsa devlet güçlenir”
Meclis Başkanı Hamit İzol ise Vatandaşın devlet anlayışının değişmeye başladığını söyledi. Vergi tahsilat oranlarının artması halinde devletin dimdik ayakta durabileceğini hizmet edebileceğini kaydeden İzol, her türlü desteği vereceklerini aktardı. Ardından turizm ve inşaat sektörleri başta olmak üzere sektörlerde yaşanan sıkıntılara ve taleplere değinen İzol, bu alanlardaki kayıt dışılığın önüne geçilmesi adına önerilerini sıraladı. Hazırlanan vergi reform paketi içerisinde özellikle turizm konusunda önemli maddeler bulunduğunu dile getiren Gözübüyük, Haziran ayından itibaren denetim seferberliği başlatılacağını bildirdi.  
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER