MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Gümrük müşavirleri sorunlarını masaya yatırdı 05.09.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 18 No’lu Gümrük Müşavirliği Hizmetleri Meslek Komitesi Sektör Toplantısı düzenlendi. Sorunların tespit edilip taleplerin dinlendiği toplantıda sektörün geleceği ve mesleğin sürdürülebilirliğine yönelik neler yapılması gerektiğine dair görüşler paylaşıldı.


Gümrük müşavirleri sorunlarını masaya yatırdı

Mersin’de faaliyet gösteren gümrük müşavirleri, MTSO 18 No’lu Gümrük Müşavirliği Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından organize edilen sektör toplantısında bir araya geldi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar’ın da katıldığı toplantıda sektörel sorunlara yönelik değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda tespit edilen sorunlar önümüzdeki süreçte raporlaştırılarak bu sorunların kısa, orta ve uzun vadeli çözümleri belirlenecek.
18 No’lu Komite Başkanı Serhan Koylan’ın modere ettiği toplantı divanında Komite Meclis Üyeleri Cengizhan Küçükgerger, Zeki Şan ve Komite Üyesi İbrahim Ateş ile Gümrük Müşaviri Ayla Harp yer aldı. 
Toplantının açılışında söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, göreve geldikleri süreçte liman kenti olan Mersin’in dış ticarete yönelik sorunlarını çözmeyi öncelediklerini söyledi. Bunun için sektör paydaşlarıyla yaptıkları toplantı ve ardından MIP yetkilileriyle görüşmeleri hakkında bilgi paylaşan Çakır, katılımcılara yaşanan olumlu gelişmeleri aktardı. Önümüzdeki süreçte sektörlerin birleşmesi ve küme mantığı ile hareket ederek güçlenmesi yönündeki çalışmalara yoğunlaşacaklarını bildiren Çakır, iyi bir çalıştay geçmesini diledi. 
Ardından söz alan MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol gümrük müşavirlerini bir arada sorunlarına sahip çıkarken görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. MTSO’nun yaşanan sorunların doğrudan çözüm noktası olmadığını vurguladığı konuşmasında İzol, “Ancak sorunları ilgili kurumlara, TOBB’a ve ilgili bakanlıklara taşıyarak takipçisi oluruz. Bundan şüpheniz olmasın” dedi. 
Açılış konuşmaları sonrası başlayan toplantıda söz alan katılımcılar tek tek sorunları sıraladı. Liman ile gümrük ve acentelerle yaşanan sorunlar öne çıkarken Mersin Ana Konteyner Limanı yatırımına başlanmasının gerekliliği ve önemine dikkat çekildi. 

 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER