MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

FİKRİNİZ İŞİNİZ OLSUN 28.11.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) Mersin Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, KOSGEB Mersin Merkez Müdürlüğü, MTSO işbirliği ile hazırlanan ‘Fikriniz İşiniz Olsun’ temalı girişimcilik semineri düzenlendi. Çok sayıda genç girişimcinin katıldığı seminerde KOSGEB destekleriyle kendi işlerini kuran girişimciler tecrübe paylaşımı yaparken, kurum ve kuruluş temsilcileri genç girişimcilerin faydalanabileceği kaynaklar hakkında bilgi verdi. Seminerde TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu tarafından geliştirilen Fikir Otobüsü Projesi de unutulmadı. Girişimci adaylarına, fikirlerini ticari boyuta taşıma noktasında destek olabilecek Fikir Otobüsü Projesi tanıtıldı.


FİKRİNİZ İŞİNİZ OLSUN

Seminerde konuşma yapan Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, kentte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu yıl il genelinde 44 girişimcilik eğitim programı düzenlediklerini açıklayan Kutlu, bu çerçevede bin 55 katılımcıya eğitim verildiğini ve 100 girişimcinin ise eğitiminin devam ettiğini anlattı. KOSGEB Mersin Merkez Müdürü Danyal Peker ise KOSGEB’in çalışmaları hakkında verdiği bilgilerin ardından, “Ülke ekonomileri için KOBİ’ler çok önemli. KOBİ’lerin temeli ise girişimcilik. Sizler girişimci olun ki KOBİ’ler kurulsun, KOBİ’ler büyüsün ki ekonomiler büyüsün” dedi. 
TOBB Mersin İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper, Fikir Otobüsü Projesi’ni girişimci adaylarına anlatarak 6 ayda tamamlanacak proje sonunda, tarım, turizm ve lojistik alanındaki 9 projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Mersin Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman’ın girişimciliğin günümüzdeki önemini, ekonomiye ve istihdama katkıları üzerine gerçekleştirdiği sunumun genç girişimciler Özlem Polat ve Cemre Koca söz aldı. Genç girişimciler, kendi işlerini kurarken yaşadıkları sıkıntıları, karşılaştıkları zorlukları ve ürettikleri çözüm yöntemleri hakkında bilgi vererek, KOSGEB ve girişimcilik eğitimlerinin önemine dikkat çekti. 
Seminerin son bölümünde Türkiye Ekonomi Bankası TEB Girişim Evi Girişim Bankacılığı Pazarlama Yöneticisi Tahsin Bora Nemlioğlu finans kaynaklarına ulaşım ve TEB’in genç girişimcilere sağladığı imkanlar hakkında bilgi verdi. TEB ile Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğinde geliştirilen destekler hakkında açıklamalar yapan Nemlioğlu, özellikle teknolojiye yönelik girişimlere önemli destekler verildiğine dikkat çekti. İleri teknoloji girişimlerine yönelik ayrıcalıkları bildiren Nemlioğlu, verilen kredilerden işlem ücreti alınmadığını da sözlerine ekledi. 
Seminer, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Fikir Otobüsü Projesi mentörlerinden Ufuk Maya’nın kendi iş kurma serüvenini anlatması ve tecrübe paylaşımı ile son buldu.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER