MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı anlatıldı 03.05.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin’in de Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamına alınmasının ardından Mersin Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında 2017 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Ülke genelinde daha dengeli bir yerleşme düzeni sağlanması ve göçün kademeli olarak yönlendirilebilmesi hedefiyle hazırlanan programa proje ile katılım için son başvuru günü 22 Mayıs.


Cazibe Merkezleri Destekleme Programı anlatıldı

Valilik Hizmet Binası’nda Cazibe Merkezleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’un yanı sıra ilgili paydaşlar katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Özdemir Çakacak, Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan Cazibe Merkezlerini Değerlendirme Programı hakkında bilgi vererek, programın ana amacının ülke genelinde daha dengeli bir yerleşme düzeni sağlanması ve göçün kademeli olarak yönlendirilebilmesi olduğuna dikkat çekti. Vali Çakacak, bugüne kadar Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Sivas, Şanlıurfa ve Van illerinin bulunduğu program kapsamına bu yıl Mersin, Adana ve Mardin’in de eklendiğini kaydetti. Programda yapılan proje çağrısının kamu kurumları, kamu kurumu niteliği taşıyan meslek kuruluşları ve kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarına açık olduğunu söyleyen Çakacak, programın öncelikli amaçlarının kent ekonomilerinin, kentsel ve sınai altyapının, beşeri ve sosyal sermayenin, yurt içi ve çevre piyasalarla ticaretin ve ilişkilerin geliştirilmesi olduğuna işaret etti. Konuşmasının sonunda, yararlanıcıların proje çağrısına herhangi bir bütçe sınırı olmaksızın istedikleri sayıda proje ile katılabileceğini belirten Çakacak, sözlerini Mersin’deki tüm kurum ve kuruluşları olabildiğince çok sayıda proje hazırlamaya davet ederek tamamladı.
Son başvuru tarihi olan 22 Mayıs 2017 saat 17:00'ye kadar olup, başvurular Çukurova Kalkınma Ajansı'na yapılacaktır.
Vali Özdemir Çakacak’ın konuşmasının ardından program ile ilgili katılımcıları bilgilendiren ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu ise; Ajans olarak Çukurova Bölgesi’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına ivme kazandırmak ve bölge insanının yaşam kalitesini arttırmak adına çalıştıklarını söyledi. Altunsu, program kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, kamu yararına çalışan dernek ve vakıflar, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, belediyeler ve mahalli idare birlikleri tarafından proje teklifi sunulabileceğini vurguladı. Ajans Değerlendirme Komisyonu tarafından ön değerlendirmeden geçen ve desteklenmeye değer bulunan proje tekliflerinin Bakanlığa gönderileceğini açıklayan Altunsu, Bakanlık tarafından uygun görülen proje tekliflerinin ise desteklenmek üzere programa alınacağını ifade etti.
Toplantı, konuşmaların ardından yapılan teknik sunum ve soru cevap bölümüyle devam etti.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER