MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Bölgede kombine taşımacılık gelişecek 29.12.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, ilgili Meslek Komitesi Üyeleri, Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası ve Mersin Limanı yetkilileri TCDD Yenice Lojistik Merkezi’ni ziyaret ederek yatırımların son durumuyla ilgili bilgi aldı.


Bölgede kombine taşımacılık gelişecek

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, ilgili Meslek Komitesi Üyeleri, Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası ve Mersin Limanı yetkilileri TCDD Yenice Lojistik Merkezi’ni ziyaret ederek yatırımların son durumuyla ilgili bilgi aldı.

Çalışmaların devam ettiği sahada incelemeler yapan ekibe bilgi veren TCDD 6. Bölge Müdür Yardımcısı Oğuz Saygılı, 415 bin metrekare alan üzerine kurulan merkez tamamlandığında yıllık 1 milyon ton taşıma yapmasının beklendiğini söyledi. 

Kurulan merkezin bölge için önemine değinen Saygılı şu bilgileri verdi: “Yenice Lojistik Merkezi; Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Limanı, Adana OSB ve diğer çevre illerden gelen yüklerin tek merkezden dağıtımını sağlamak amacıyla bölgesel anlamda demiryolu yük taşımacılığı için oldukça önem taşıyor. Projenin ilk etabı tamamlandı ve ikinci etap ihale çalışmaları devam ediyor.”
İlk etabın yaklaşık 30 milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirildiği bilgisini veren Saygılı, bu kapsamda 12 bin metrekare kapalı alanda lokomotif bakım binası oluşturulduğunu söyledi. 23bin 800metrekare alanda konteyner sahası yapıldığını anlatan Saygılı, 12 bin 300 metrekare yükleme rampası, 4 bin metre ihata duvarı, 1 adet yüksek su deposu ile 1 adet de elektronik vagon kantarı yapımının tamamlandığını söyledi.

“2’nci etap ihale 2016 ortasında”

İkinci etabın yapım ihalesi için çalışmaların sürdüğünü bildiren Oğuz Saygılı, 2016 yılı ortalarında ihaleyi gerçekleştirmek istediklerini anlattı. İkinci aşamada karayolu bağlantılarının da gerçekleştirileceğine değinen Saygılı, karayolu bağlantısıyla ilgili kamulaştırma planlarının hazırlandığını, yakın zamanda işlemlerin başlayacağını söyledi. Normal sürecin devam etmesi halinde 2017 yılı Haziran ayında yatırımları tamamlamayı düşündüklerini dile getiren Saygılı, ikinci etabın da yaklaşık 45 milyon TL’ye mal olacağını ve ilave yatırımlarla merkezin toplam yatırım maliyetinin 100 milyon TL’ye ulaşmasını beklediklerini anlattı.

İkinci etapta 50 bin 300 metrekare alana konteyner stok sahası yapılacağını kaydeden Saygılı, 12 bin metrekarenin ise beton saha olarak planlandığını söyledi. 2 adet otomatik madde boşaltma çukuru alanı yapılacağını açıklayan Saygılı, “2 adet vinç yolu, her biri 750 metrekare olan 3 adet gümrüklü eşya ambarı, sosyal tesis binası, hizmet binası, trafik ve tesisler binası, lojistik müdürlüğü, otopark, mekanik atölye binası, lojistik merkez içi servis yolları gibi imalatlar yapılacaktır” dedi.
Yenice Lojistik Merkezi’ne D-400 karayolundan erişim ile ilgili olarak TCK 5. Bölge Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile beraber ortak bir çalışma yürütüldüğünü de anlatan Saygılı, bu alandaki çalışmaların da hızla sürdüğünü söyledi.

“Biriktirme değil, elleçleme yapacağız”

Merkez tamamlandığında limanın hitap ettiği bölgelere hizmet verileceğini anlatan Oğuz Saygılı, “Mersin Limanı’na gelen yükleri burada vagonların üzerine alıp Orta Asya’ya kadar götürebileceğiz” diye konuştu. Gümrüklü sahalarda yükleme ve boşaltma işlemleri gerçekleştirileceğini anlatan Saygılı, “Burada biriktirme değil elleçleme yapacağız. Firmalar kendisine uygun bir stok sahası bulacak ve lojistik merkezde yalnızca elleçleme işlemi gerçekleştirecek” dedi. Lojistik Merkez içinde kiralama yapılmayacağına da dikkat çeken Saygılı, TCDD’nin işletici olacağını söyledi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER