MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Basınımızın Gazeteciler Günü kutlu olsun… 10.01.2017 tarihinde yayınlandı

Gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Kanun'un 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesi nedeniyle, her yıl 10 Ocak tarihinde Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamaktayız. 


Basınımızın Gazeteciler Günü kutlu olsun…

Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basınımız, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında temel unsurlardan birisidir.

Her ne kadar yasalarla bazı hakları güvence altına alınmış olsa da, basın mensuplarının çoğu zaman çok zor koşullar altına çalıştıklarını, doğru haberi zamanında kamuya duyurabilmek adına zaman zaman canlarını bile tehlikeye attıklarını görüyoruz. Bizler her türlü kamu görevini kutsal kabul ediyoruz. Bu anlamda kamu adına bu büyük sorumluluğu alan basın mensuplarımızın temel hakları anlamında yapılan ve yapılması gereken her gelişmeyi Mersin iş dünyası olarak destekliyor ve gerçek demokrasi adına zorunlu görüyoruz.

Öte yandan, basınımız, görevini yaparken hukukun evrensel değerlerinden sapmamalı, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Basınımızın bu ilkeleri her zaman üstün tutacağına olan inancım tamdır.

Bu ilkeleri öne çıkararak görev yapan Mersin basın mensuplarını Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak önemsiyor ve onların Mersin için ne kadar önemli ve değerli bir iş yaptıklarını biliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına meslek ve özel hayatlarında başarılar diliyorum.

 

Şerafettin AŞUT

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası

Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER