MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

4. Mersin Kitap Fuarı kapılarını araladı 24.11.2018 tarihinde yayınlandı

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Mersin Kitap Fuarı, Yenişehir Fuar Merkezi’nde kapılarını Öğretmenler Günü’nde araladı. 2 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuarı 100 binden fazla ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. 500 den fazla yazarın misafir olacağı fuarda imza günleri, paneller ve söyleşiler de düzenlenecek. 9 gün devam edecek olan fuar, her gün 09:30-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


4. Mersin Kitap Fuarı kapılarını araladı

Mersin ve bölgesinin en önemli kültür etkinlikleri arasında yer alan Mersin Kitap Fuarı başladı. Çok sayıda yayınevi ile her kesimin zevkine uygun kitapları okuyucuların beğenisine sunan Fuarın açılışına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Meclis Başkanı Hamit İzol da katıldı. Açılışta konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “İçeri girdiğimde aldığım kitap kokusu çok iyi geldi” diyerek başladı sözlerine. Okuma alışkanlığına dair Türkiye’deki rakamları vermeyeceğini ancak bu rakamların istenen seviyede olmamasının üzüntüsünü yaşadığını belirten Kızıltan, “Eğer hepimiz okuyor olsak ülkemiz çok farklı yerlerde olabilirdi. Diliyorum bundan sonra bir seferberlik olur ve okuma alışkanlığını geliştirip çağdaş, iyi bir eğitime sahip oluruz” ifadelerini kullandı. Kızıltan sözlerini, fuar organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.
Meclis Başkanı Hamit İzol ise fuarın açılışının Öğretmenler Günü’ne denk gelmesinin önemine değindi. Kitap okumayı öğretmenlerin çocuklara sevdirebileceğini vurgulayan İzol, “Bu fuarlar kitap okuma alışkanlığını geliştiriyor. İnsanlara kitapları sevdiriyor. Bu noktada en büyük görev de Milli Eğitim’e ve öğretmenlerimize düşüyor. Özellikle okulların fuarlardan fazlaca yararlanmasını dilerim” dedi. Ülkedeki okuma alışkanlığının yetersizliğine de değinen İzol, az okuyan kişilerin anlamakta, öğrenmekte de güçlük çekeceğini anlattı. Türkiye’den çok sayıda dünya yazarı çıkmamasını da az kitap okunmasına bağlayan İzol, fuarın kentteki okuma alışkanlığını geliştirmesine katkıda bulunması temennisiyle sözlerini tamamladı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol fuarı gezdi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER