MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

13 No’lu Komite sanayide çırak bulamama sorununa çözüm arıyor 12.09.2023 tarihinde yayınlandı

MTSO 13 No’lu Ulaşım Araçları İmalat Satış ve Onarımı Meslek Komitesi Üyeleri sektörde çırak ve ara eleman bulma noktasında yaşanan sıkıntının çözümüne yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Hazırladıkları ‘Otomotiv İmalat ve Tamiri Sektöründe Çıraklık Bilinçlendirme ve İşletme Yönetimi Projesi’ni geliştirip tabana yaymayı hedefleyen Komite Üyeleri, Sektörel Oda Başkanlarıyla bir araya gelip görüşlerini aldı. 


13 No’lu Komite sanayide çırak bulamama sorununa çözüm arıyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 13 No’lu Ulaşım Araçları İmalat Satış ve Onarımı Meslek Komitesi ‘Eğitim Projesi Paydaşlar İstişare Toplantısı’ düzenledi. MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar’ın başkanlık ettiği toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İstiklal Koçyiğit, Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sabit Yelkovan, Mersin Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Kabaali, Mersin Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarıalp, Mezitli Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kocaoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Özel Kalem Müdürü Kadir Tozlu ile Komite Üyeleri katıldı. 13 No’lu Komite Meclis Üyesi Güneş Maya’nın Komite tarafından hazırlanan ‘Otomotiv İmalat ve Tamiri Sektöründe Çıraklık Bilinçlendirme ve İşletme Yönetimi Projesi’ni sunduğu toplantıda başta otomotiv sanayisi olmak üzere sanayide çırak ve ara eleman bulunabilmesi için neler yapılabileceği değerlendirildi. Eğitim sisteminde yapılması gereken düzenlemeden ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekliliğine, işletmelerin izlemesi gereken yoldan sektörün cazibesinin artırılması adına neler yapılması gerektiğine kadar birçok konu ele alındı. Oda başkanları komite ile bu konudaki görüş ve tecrübelerini paylaştı. 
Çırakların yanı sıra ustalık belgesi noktasında ciddi sıkıntılar yaşandığına da değinilen toplantıda bu alandaki belge sayısının artırılması için yapılabilecekler görüşüldü. 
Toplantı sonunda komitenin projesinin tüm kurumların fikirleriyle geliştirilip sahiplenilmesinin önemine değinen MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, “Fikirlerinizle sağladığınız katkılar bizler için çok değerli. Birlikte hareket edersek çözemeyeceğimiz sorun kalmaz” ifadelerini kullandı. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER