MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

118 Girişimci sertifikasını aldı  02.10.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın yeni iş kuranlara yönelik Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan 118 girişimci adayı sertifikalarını aldı. Eğitimler sonunda kursiyerlerin yüzde 10’u kendi iş yerini açtı.  


118 Girişimci sertifikasını aldı 

2017 yılı Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında düzenlenen eğitimlere katılan kursiyerler için MTSO’da toplu sertifika töreni düzenlendi. Toplamda 118 girişimci adayı sertifikasını aldı. Sertifika alan kursiyerlerin yüzde 10’u ise kendi işyerini açtı. 
Törene, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, KOSGEB Mersin Müdürü Danyal Peker ve kursiyerler katıldı. 
Açılış konuşmasını yapan KOSGEB Mersin Müdürü Danyal Peker, KOSGEB’in girişimcilik eğitimlerine 2010 yılında başladığını hatırlatarak, bugüne kadar Türkiye genelinde eğitim alan kişi sayısının 500 bini aştığını söyledi. Mersin’de girişimcilik eğitimi alan kişi sayısının ise 10 bin üzerinde olduğunu kaydeden Peker, “Girişimcilik bir ülkenin kalkınma motorudur” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Açılan bu iş yerlerinin ayakta kalması, katma değerli ürünler üreterek istihdamı arttırması bizim için çok değerli. Bizim sadece itici güç olduğumuzu, belirleyicinin ve ana unsurun siz olduğunuzu unutmayın. İşinizin gelişmesi için, büyümesi için ne yapabilirim sorusunu kendinize sürekli sorun. Yeni girişimcilerimize bu şehir için bu ülke için katma değer, istihdam yaratmaya çalışın diyorum. Yeni kurulan işletmelerimizin KOBİGEL, AR-GE desteklerimizi kullanarak daha da büyümelerini temenni ediyorum.” 

Peker: “İmalat sanayiye toplamda 1 milyon destek”
Girişimcilere verilen desteklere de değinen Peker, geçen yıl 300’e yakın girişimciye KOSGEB desteği verdiklerini ve bu yıl 8 ayda bu rakamı aştıklarını söyledi. KOSGEB KOBİGEL Destek Programı hakkında kısaca bilgi de veren Peker, şunları söyledi: 
“İmalat sanayide faaliyet gösteren firmalarımıza 300 bin TL geri ödemesiz 700 bin TL ise geri ödemeli olmak üzere toplamda 1 milyon TL destek veriyoruz. Bu alandaki çağrımız 20 Ekim’de sona erecek.”

İğde: “Girişimcilik, en güzel serüvendir”
Girişimcilik eğitmeni Hatice İğde ise, girişimciliği ‘en güzel serüven’ sözleriyle değerlendirdi. Girişimciliğin sadece bir başlangıç olduğunu ve yenilikçiliği de içine alarak devam etmesi gerektiğini vurgulayan İğde, şöyle konuştu: 
“Ülkemizin, bölgemizin ve kendinizin gelişimi şimdi attığınız taşların doğru yere, doğru katma değere ulaşmasına bağlı. KOSGEB’e güvenin ama sadece KOSGEB’e güvenerek iş yeri açmayın. Çünkü güç girişimcinin kendisine bağlı. İşletmenizde her şey başınıza gelebilir. Önlem alma, ileriyi görme kabiliyetimiz olması gerekiyor. Türk Ticaret Kanunu ne diyor; basiretleri iş adamı olmak zorundayız. Bunu ne KOSGEB sağlar ne başka bir kurum sağlar. Bunu ancak kendiniz sağlayabilirsiniz.” 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER