MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Vali Çakacak MTSO Meclis Toplantısı’na katıldı 01.09.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Toplantısı’na konuk olarak kentte devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Yapımı devam eden şehir hastanesinden ulaşım yatırımlarına, turizme kadar pek çok merak edilen konuya değinen Çakacak, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları da anlattı.


Vali Çakacak MTSO Meclis Toplantısı’na katıldı

Çakacak konuşmasına MTSO’nun Türkiye’nin en köklü Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu ve meclis üyeleriyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Ardından ilk olarak bitme aşamasına gelen Mersin Şehir Hastanesi’ne değinen Çakacak, bu hastanenin Türkiye’nin ilk entegre hastanesi olacağını vurguladı. Yatırımın hızla devam ettiğini kaydeden Çakacak, bir ay sonra, Ekim ayı başlarında tamamlanacağını söyledi. Türkiye’deki şehir hastaneleri içinde ilk hizmete girecek olan hastanenin Mersin Şehir Hastanesi olacağını anlatan Çakacak, “1294 yataklı hastanemizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Özellikle ameliyathanelerini gezdiğini ve filtreleme sistemi ile ortamdaki mikrobun sıfıra düşürüldüğünü vurgulayan Çakacak, sağlıkta dönüşüm programının Türkiye’de başarıyla uygulandığını anlattı.

“Sağlık turizmi tersine işlemeye başladı”
Sağlık sektöründe Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de çok önemli bir noktaya gelindiğini vurgulayan Çakacak, artık sağlık turizminin tersine işlemeye başladığını söyledi. “Eskiden biz buradan yurtdışına gidiyorduk, şimdi buraya geliyorlar” diyen Çakacak, “Hatta Mersin olarak bu konuda son derece önemli potansiyele sahibiz” dedi. Geçen yıl Dubai’de Sağlık Turizm Fuarı’na hem Adana hem de Mersin’den sektör temsilcilerinin gönderildiğini hatırlatan Çakacak, iyi geri dönüşler aldıklarını bildirdi. Kalkınma Ajansı’nın sağlık turizmine yönelik bu tür fuarlara yine destek vereceğini kaydeden Çakacak, “Çünkü bu konuda iyi bir altyapımız var ve sağlık turizminin kentimize artı değer katmasını arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ulaşım altyapı yatırımları sürüyor”
 Ardından kentte devam eden ulaşım altyapı yatırımları hakkında bilgi veren Özdemir Çakacak, Mersin-Adana D400 karayolunu 4 şeritten 8 şeride çıkaracak 120 milyon TL proje bedeli olan Liman-Hal-Bekirde Farklı Seviyede Kavşak Yapım Projesi’ne değindi. Bu yatırımın önümüzdeki süreçte Adana’ya kadar devam edeceğini kaydeden Çakacak, projenin şehir girişinde de önemli değişiklikler gerçekleştireceğini ifade etti.
Vali Özdemir Çakacak, ihalesi sonuçlanan ve en kısa zamanda bitirilerek hizmete sunulacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın Mersin’e her açıdan değer katacağını vurgulayarak devam ettiği konuşmasında, Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu Projesi çerçevesinde, yapımı tamamlanan tünellerin vatandaşın hizmetine sunulduğunu da belirtti. Yolun tamamlanmasıyla trafiğin ciddi ölçüde rahatlayacağına işaret eden Çakacak,  Çeşmeli – Taşucu Otoyolu ile ilgili de şu bilgileri verdi:
“Yolun proje çalışmaları hızla sürüyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılması planlanan yol ile ilgili çalışmaları yakından takip eden Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, yapım ihalesinin 2017 yılı başına yetiştirilmesi için büyük bir gayret sarf ediyor.”
Hızlı tren konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Çakacak, projenin Mersin-Adana ayağının dışında; Konya, Karaman, Pozantı, Mersin, Adana ve Gaziantep hattına kadar uzanmasına yönelik çalışmaların bulunduğunu, bunun dışında Mersin-Adana tren hattında yer alan istasyonlarda yenileme ve modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

“15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhu yeniden tezahür etti”
Konuşmasında 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine de değinen Çakacak,  “Türkiye’de şimdiye kadar birçok darbe gördük. Ancak Meclis’in bombalandığı, sivil halkın üzerine ateş açıldığı bu kalkışma, ülkemizin işgal edilmesine yönelik bir girişimdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizi meydanlara davet etmesiyle, vatandaşlarımız siyasi düşünce, etnik yapı, inanç farkı gözetmeksizin ellerinde Türk bayraklarıyla bağımsızlığı için sokaklara indi. O gece, Çanakkale ruhu bir kez daha tezahür etti” diye konuştu.
 Konuşmasının sonunda Olağanüstü Hal’e (OHAL) de değinen Vali Çakacak, “Şu anda bürokrasinin hızlı işlemesine yönelik devletin kurumlarına karşı bir OHAL uygulaması var. Vatandaşlarımızın gündelik yaşamını etkileyecek herhangi bir durum söz konusu değildir” açıklamasında bulundu.
 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER