MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Tırmıl’da çıraklık sistemi tanıtıldı 23.06.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) sanayicinin nitelikli ara eleman bulma konusunda yaşadığı sorunu çözmeye yönelik çalışmalarını Tırmıl Sanayi Sitesi ile sürdürdü. 


Tırmıl’da çıraklık sistemi tanıtıldı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Oda organizasyonunda Tırmıl Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen KOSGEB ve AB Destekli Çıraklık Sistemi Tanıtım Toplantısı’nda sanayicilerle bir araya geldi. Yönetim Kurulu Üyesi Nedim İkanç’ın da eşlik ettiği toplantıya Tırmıl Sanayi Sitesi Başkanı İlhan Çokgün, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Sarıalp, Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sabit Yelkovan ile sanayiciler katıldı. Toplantının açılışında söz alan Tırmıl Sanayi Sitesi Başkanı İlhan Çokgün, nitelikli eleman ihtiyacı sorununun çözümü adına düzenlenen toplantı nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti. MTSO’nun geçmiş dönemlerden bu yana sanayiye verdiği öneme dikkat çeken MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise açılış konuşmasında şunları söyledi: 
“Sanayiye ilk olarak Test ve Ar-Ge Laboratuvarı kurarak destek olmaya çalıştık. Buradan yararlanan çok sayıda sanayicimiz var. Ardından Odamız bünyesinde Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi kurarak desteğe devam ettik. Bugün de en önemli sorunlarımızdan birisi olan nitelikli eleman bulma noktasında yaşanan sıkıntıları azaltabilecek bir bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz. Bugün yapacağımız seminer hepiniz için çok önemli. Nitelikli eleman bulamıyoruz. Bu konuda büyük eksik var. Yıllardır bunun üzerinde çok durduk ve Milli Eğitim Bakanlığı sonunda bir sistem oluşturmak zorunda kaldı. Eski çıraklık sistemine benzer bir sistem oluşturdular. Şimdi o konuda bilgi alacağız. Kendi elemanımızı yanımızda çalıştırarak kendimiz yetiştireceğiz. Bu sisteme özen gösterin ve bize soru sormaktan da çekinmeyin.”
Toplantı, Proje Koordinatörü Sinem Turan’ın MTSO ile Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürüttüğü Mercek Mesleki Eğitim Merkezi Projesi hakkında verdiği bilgi ile başladı. Kendin üret, kendin tüket mantığı ile hareket ettiklerini ve nitelikli eleman yetiştirilmesini hedeflediklerini kaydeden Turan, metal sac işleme, kaynak, dikiş ve önümüzdeki süreçte mobilya ile makine bakım onarımıyla devam edeceklerini söyledi. Bir atölye düzeni oluşturulduğunu ve eğitimlerin burada verildiğini kaydeden Turan, önümüzdeki süreçte sanayicinin talep ve ihtiyacına göre eğitimin çeşitlendirilebileceğini bildirdi. 
Ardından söz alan Akdeniz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Kerimoğlu çıraklık eğitim sisteminin detaylarını anlatarak merak edilen soruları yanıtladı. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER