MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Ticari araçta yenilemeye ÖTV indirimi geliyor 27.04.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 17 No’lu Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacağına yönelik açıklamasını değerlendirdi.


Ticari araçta yenilemeye ÖTV indirimi geliyor

Komite olarak uzun süredir konu üzerinde çalıştıklarını, ÖTV’nin kaldırılması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde yazışmalar yürüttüklerini kaydeden Komite Üyeleri, taleplerinin karşılık bulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. ÖTV kaldırılmasına rağmen sorunun çözülmediğini, bu kez de sıfır araç bulmakta zorlandıklarını bildiren Komite Üyeleri şunları söyledi: 
“Ticari araçlardan ÖTV’nin kaldırılması üzerinde ısrarla durduğumuz bir konuydu. Bu sayede araçlarımızı yenileyebilecektik. Böylece daha kaliteli ve güvenli hizmet verebileceğimiz gibi aynı zamanda araçlarımızı teknolojik açıdan yenilememiz karbon ayak izimizi azaltmamızı da beraberinde getirecekti. Taleplerimizi Yönetim Kurulumuz aracılığıyla TOBB’a ilettik ve ardından da takipçisi olup bugünlere geldik. ÖTV kaldırıldı ancak bu kez karşımıza yeni sorunlar çıktı. İlk sorun piyasada sıfır araç bulunmaması. Hangi bayiye gitsek araç yok. Araç bulacak olsak uygun şartlarda krediye ulaşamıyoruz. Daha iyi sonuç alınabilmesi adına uzun vadeli araç kredileri de sunulmalı. Ancak bunlar sağlandığında ÖTV muafiyetinden aktif olarak yararlanabileceğiz.”
Komite Üyeleri aynı zamanda bu muafiyetin ticari araçların tümünü kapsaması ve üst limit sınırı getirilmemesi taleplerini de dile getirdi.  


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER