MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Teknoloji firmaları ürünlerini gerektiği gibi tanıtamamaktan şikayetçi 12.11.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Teknopark firmaları üzerinde uzun süre çalışıp geliştirdikleri, işletmelerin çalışmalarını kolaylaştıracak ürünlerini gerektiği gibi tanıtamamaktan şikayetçi. Tüm dünyanın hızla dijitalleşmeye geçtiği bir süreçte yalnızca büyük sanayi kuruluşlarının değil KOBİ’lerin de teknolojiye daha rahat ulaşabilmesi adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası teknoloji firmalarıyla KOBİ’ler arasında köprü olmaya hazırlanıyor.


Teknoloji firmaları ürünlerini gerektiği gibi tanıtamamaktan şikayetçi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Teknopark firmalarıyla ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Firma temsilcileriyle bir araya gelip çalışmaları hakkında bilgi alan Kızıltan, talepleri dinledi. Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz’ın da eşlik ettiği toplantıda ilk etapta 8 firma temsilcisi ile görüşen Kızıltan, gruplar halinde yapılacak görüşmelere yıl boyu devam edeceklerini söyledi. Oda çalışmaları hakkında bilgi veren Kızıltan, teknoloji geliştiren, ar-ge odaklı firmalarla hangi alanlarda işbirliği yapılabileceğine dair fikir alışverişinde bulundu. 
“Bu ziyaretlerde hem sizleri tanıyıp tanıtacağız hem sıkıntılarımızı ve dertlerimizi paylaşacağız hem de önerilerinizi dinleyeceğiz” diyen Kızıltan, “Daha iyi işler çıkarmak için el ele vereceğiz. Birlikte neler yapabileceğimizi görüşeceğiz. Alt sektörlerimiz aracılığıyla sizlerin büyümesine, gelişmesine nasıl katkı verebileceğimiz konusunda projeler üreteceğiz” ifadelerini kullandı. 
MTSO ile sürekli istişare halinde olduklarını belirten Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ise, “Sizler her zaman kollayıcı, yapıcı, ön açıcı yapınızla yol gösterici oluyorsunuz. Daha fazla ne yapabiliriz ortak hedefiyle hareket etmek bizleri de mutlu ediyor. Firmalarımızın ürünlerini destekliyor olmanız, yanımızda olmanız bizlere moral ve güç veriyor” diye konuştu. Durmaz, teknoloji odaklı niş ürünler seçip ülkeye mal olabilecek firmaları güçlendirmek adına hep birlikte hareket etme, ortak projeler geliştirme çağrısında bulundu. 
Teknopark’ta gerçekleşen ilk toplantıya Marta Teknoloji’den Hasan Hüseyin Erden, Artı Bilişim ve Artı Mühendislik Firmasından Umut Oğur, AVS’den Göktürk Avşar, AEK’ten Arzu Kanık, Arma Yazılım’dan İbrahim Karakaş, Rise Teknoloji’den Ahmet Özaksüt, Dorasoft Yazılımdan Deniz Ateş ile Mudita Teknoloji’den Mehmet Mümin Gülen katıldı. Firmalarının çalışmaları ve yürüttükleri projeler hakkında bilgi veren katılımcılar ardından taleplerini ve önerilerini sıraladı. Özellikle ürettikleri ürünlerin pazarlaması noktasında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden firma temsilcileri teknolojik ürünler söz konusu olduğunda yerli ürünlerin yaşadığı dezavantajlar hakkında bilgi verdi. Özellikle çalıştıkları sektörlere yönelik sektör buluşmaları talep eden firmalar sektörlerine yönelik eğitimler düzenlenmesinin de faydalı olabileceği görüşünde birleşti. Toplantı Başkan Kızıltan’ın firmaların ofislerini ziyaret ederek ürünleri yerinde incelemesi ile sona erdi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER