MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Tanrıverdioğlu: “Bakliyatın kalesi olması nedeniyle Mersin’de yatırım kararı aldık” 14.08.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan ve Mersin’de de üretim tesisi bulunan firma ziyaretlerini Tiryaki Agro Gıda San ve Tic. A.Ş ile sürdürdü. Listeye 226’ıncı sıradan giren fabrikanın Müdürü Enver Tanrıverdioğlu ile bir araya gelen Kızıltan, firmanın çalışmaları ve sektör hakkında bilgi aldı. 


Tanrıverdioğlu: “Bakliyatın kalesi olması nedeniyle Mersin’de yatırım kararı aldık”

Pandemi sürecinde gıda sektörünün sıkıntı yaşamadığını anlatan Tanrıverdioğlu, ardından fabrika hakkında bilgi verdi. Mersin fabrikasının 400 dönüm arazi üzerine kurulduğunu, Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük silolama kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Tanrıverdioğlu, “Tesis içinde günlük 650 ton kapasiteli mercimek fabrikamız, 600 ton kapasiteli çeltik, 400 ton kapasiteli bakliyat tesisimiz var. Yine bünyemizde 14 megawatt kurulu güce sahip güneş enerjisi yatırımımız bulunuyor. Tanrıverdioğlu, Mersin üretimlerinin yüzde 70’ini ihraç ettiklerini söyledi. Mersin Limanı nedeniyle yatırımda Mersin’i tercih ettiklerini anlatan Tanrıverdioğlu, “Aynı zamanda bakliyatın kalesi olması, sektörün burada şekillenmesi de yatırım kararımızda etkili oldu” ifadelerini kullandı.
Bakliyatın kent adına önemini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan ise, konumu ve limanı ile Mersin’in bu sektör için biçilmiş kaftan olduğunu söyledi. Sektör temsilcilerinin yalnızca bakliyata hizmet veren liman talebi bulunduğunu dile getiren Kızıltan, “Sektör temsilcileri böyle bir imkan sağlansa Mersin’in dünyada bakliyattaki tüm pazarları ele geçireceğini ve gıdaya zarar verebilecek diğer ürünlerden ayrışmasının sağlık açısından da daha çok fayda getireceğine inandıklarını anlatıyor” dedi. Sektör sorunlarını da dinleyen Kızıltan, yaşadıkları sorunları bildirmeleri halinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, konuların takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. 
Ziyaret başarılarından ötürü sunulan plaketle sona erdi. 
 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER