MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Parkomat sorunun çözümü için taraflar bir arada 18.06.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Çarşısını canlandırma çalışmaları devam ediyor. Çarşının en büyük sorunları arasında gösterilen otopark sorununun çözümü için taraflar Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde bir araya geldi. Katlı otopark yatırımları gerçekleştirilene kadar sorunun parkomat sis çözülmesi konusunda tüm taraflar hemfikir. Toplantıda sistemin sağlıklı şekilde uygulanması için neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı. 


Parkomat sorunun çözümü için taraflar bir arada

Parkomat sisteminde yaşanan sıkıntıların giderilerek tüm tarafların memnun olacağı sürdürülebilir bir sistem oluşturulması adına MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ev sahipliğinde toplantı düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in yanı sıra toplantıya Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkan Vekili Veysel Sarı, MTSO Meclis Üyesi ve Mersin Perakendeciler Derneği (MEPİAD) Başkanı Özcan Demir, MTSO Meclis Üyesi ve Güney Çarşısı Metropol Civarı Toptan ve Perakendeci Esnafları Platformu Başkanı Mehmet Rıza Boyraz, Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, Akdeniz Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Fethi Çelik, Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz, belediye meclis üyeleri ile esnaf dernek üyeleri katıldı.  
Mevcut sorunların ele alınıp çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda pandemi ile birlikte esnafın büyük bölümünün siftahsız dükkan kapattığına dikkat çekilerek müşterinin gelmesi için fiziki altyapı oluşturma gerekliliği vurgulandı. Bunun için taraflar arası diyaloğun artırılmasının önemine işaret edilerek çözüm önerileri sunuldu. Buna göre; “Esnaf ve parkomat memurlarına özellikle iletişim konusunda eğitim verilmeli. Belediyeler siyaset gütmeden bir araya gelip soruna ortak çözüm aramalı. Esnafın mağazası önüne araç park etmesinin önüne geçilmeli. Gerekirse araç kullanımının azaltılması adına işyerine bisikletle gelmeye teşvik edilmeli. Kaldırım işgallerinin önüne geçecek tedbirler alınmalı. Parkomatlarda kolay ödeme sistemi sağlanmalı” önerileri getirildi. 
Akdeniz’in çarşının kalbi olduğu vurgulanan toplantıda bu bölgenin bir açık hava alışveriş merkezine dönüşmesi için tüm belediyelerden billboardlarda yapacakları reklamlarla Akdeniz’in bu alandaki potansiyelinin tanıtılması talep edildi. Çarşının şehirlerarası ulaşım yollarına bağlanarak merkeze ulaşımın kolaylaştırılması da talepler arasında yer aldı. 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER