MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

OSBÜK Yönetiminden Ana Konteyner Limanı’na destek geldi 21.06.2023 tarihinde yayınlandı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Sütcü Yönetim Kurulu Üyeleri Erdim Noyan ve Cem Hısımcıl, Denetim Kurulu Üyesi Sabri Tekli, Genel Sekreteri O. Fatih Soysal ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na (MTSO) nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette bölge için önem taşıyan Mersin Ana Konteyner Limanı’nın hayata geçirilmesi için birlikte hareket edilmesinin önemi vurgulandı


OSBÜK Yönetiminden Ana Konteyner Limanı’na destek geldi

3 Haziran’da tamamlanan OSBÜK seçimleri sonrasında güven tazeleyen OSBÜK Yönetimi, il bazındaki ilk ziyaretini Mersin’e gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında MTSO’ya gelen OSBÜK Heyeti, MTSO Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılarak bölge ve ülke sanayisinin gelişimine yönelik görüş alışverişinde bulundu. MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol’un da katıldığı toplantıda OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü şunları söyledi: 
“Mersin, Anadolu için de ülkemiz için de çok önemli bir kent. Bunun tüm ülke farkında. Özellikle Anadolu kentlerinin lojistik üssü. Başta Ana Konteyner Limanı olmak üzere lojistik yatırımlarının hayata geçmesi önemli. Bu bağlamda istikbalimiz ortak, geleceğimiz ortak. Mersin sadece Mersin’den ibaret değil ve buraya yapılacak yatırımlar hepimizi ilgilendiriyor.”
Türkiye’nin geleceğinin sanayi üretiminde olduğuna da değinen Kütükcü, bunu organize sanayi bölgeleri ile ticaret ve sanayi odalarının birlikte kurgulayacağını, sanayi yol haritasının birlikte inşa edileceğini söyledi.
Mersin Ana Konteyner Limanı, sanayi yatırımlarının Marmara’dan Anadolu’ya kaydırılması, Konya - Karaman - Mersin Hızlandırılmış Demiryolu Projesi değinilen diğer konular arasında yer aldı. Yatırımların hayata geçmesinin tüm bölgeyi güçlendireceğine işaret edilerek, bölgeyi ilgilendiren her türlü yatırımın yalnız Mersin değil, tüm bölgenin yatırımlarının sonuçlanması için birlikte hareket edilmesinin önemi vurgulandı. Büyük yatırımlar söz konusu olduğunda bir araya gelip ortak yatırımlar yapılabileceğine de işaret edildi. 
Bölgeyi hep birlikte planlamak gerektiğini kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise, “Hükümete bu planla gidip planın hayata geçirilmesini sağlayacak yasal zeminleri hazırlamalarını istemeliyiz. Biz Sabri Tekli ile birlikte İstanbul’a gidip yatırımcıları bölgemize çekmeyi planlıyoruz. Güç birliği sağlarsak çok daha hızlı sonuçlar almamız mümkün” ifadelerini kullandı. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER