MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

NUMAN OLCAR TÜRSAB YÖNETİMİNDE 07.12.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, hafta sonu Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 22. Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. 43 yıllık TÜRSAB tarihinde ilk kez bir Mersin Temsilcisi yönetimde yer aldı. Seçimler sonrası değerlendirme yapan Olcar, bölge tanıtımını TÜRSAB ile birlikte daha geniş bir alanda gerçekleştirme fırsatı yakalayacaklarını söyledi. Olcar, önümüzdeki süreçte kent turizmi için ise kurvaziyer limanı ile kent görünümünün iyileştirilmesi çalışmalarına öncelik vermeyi planlıyor.


NUMAN OLCAR TÜRSAB YÖNETİMİNDE

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından 2005’te hazırlanan RİS Mersin Projesi meyvelerini veriyor. Kentin öncelikli sektörleri arasında yer alan ve 2007’de kurulan platformla, kent turizmini geliştirme yönünde çalışmaya başlayan turizm sektöründe önemli adımlar atılıyor. Tanıtımlarının hızlandırılması, inanç turizminin ve kurvaziyer turizmin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin ardından platformun attığı adımlar sonuç verdi ve ilk kez Mersin, TÜRSAB yönetiminde yer aldı. Seçimler sonrasında değerlendirme yapan Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, şunları söyledi: 
“Türkiye’nin turizm sektörünün lokomotif kurumunda yönetim kurulu üyesi olarak görev almanın gururunu yaşıyorum. Bu durum, bölgemizin tecrübelerinin çok daha yaygın bir platformda paylaşılması ve paralelinde TÜRSAB networkünün bölgemize kazandırılması adına büyük önem taşıyor. RİS Mersin Projesi’nin bu kadar başarıyla bu noktaya gelmesinden ve bu projenin sağladığı imkanlarla, destek ve bilinirlikle TÜRSAB gibi üst segment bir kurumda görev almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.”

“Tüm olumsuzluklara rağmen Mersin turizmi iyi yerlerde”
Mersin’in turizm serüveninin 2007’de başladığını ve karşılaşılan tüm olumsuzluklara rağmen bugünlere gelindiğini hatırlatan Olcar, “Çevremizdeki tüm olumsuzluklara rağmen Mersin ismi Antalya, Kapadokya, İstanbul gibi Türkiye’nin güzel turizm bölgeleriyle birlikte anılıyor. Bu, yapılan algı çalışmalarının ve tanıtım faaliyetlerinin ne kadar doğru sürdürüldüğünün önemli bir kanıtıdır” dedi. 
“Bu noktada bu vizyonu görüp projenin gerçekleştirilmesine büyük katkı sunan MTSO’nun değerli Başkanı, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri bu güzel sonucun en önemli destekçisi ve parçasıdır” diyen Olcar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu dönemde Mersin, turizm adına kenetlenmiştir. Kent tarihimizde ilk kez büyük şehir belediyesinin bölge turizmini ele alış şekli, yönlendirmesi, katkı sağlaması değişmiş; ortaya koyduğu vizyonla kent turizminin gelişmesinin önemli bir parçası olmuştur. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a da teşekkür etmek isterim. Bundan sonraki çalışmalarda değerli Valimiz Özdemir Çakacak’ın himayelerinde Büyükşehir Belediyesi ve MTSO’nun güçlü destekleriyle, sektörümüzün değerli paydaşlarıyla kent turizminin daha üst noktalara taşınacağından kimsenin kuşkusu olmasın.”

“Bölgemize farklı yatırımları getirme hedefindeyiz”
TÜRSAB bünyesindeki görev ile birlikte bölgenin tanıtım ağının gelişeceğine dikkat çeken Numan Olcar, oluşacak network ile bölgeye farklı yatırımlar ve teşvikleri getirebilmeyi hedeflediklerini söyledi. 
Bölgede jeopolitik sıkıntılara rağmen kurvaziyer çalışmalarının hızla devam ettiğine, Mersin’e duyulan güvenle gemilerin Mersin Limanı’na yanaşmaya devam ettiğine değinen Olcar, bu alandaki çalışmaları da yoğunlaştıracağını belirtti. Mersin Kurvaziyer Limanı Projesi’ne yoğunlaşacaklarını kaydeden Olcar, ayrıca önümüzdeki süreçte Tarihi Kent Projesi’ni de geliştirmeyi planladıklarını anlattı. Olcar, “Mersin’i Avrupa şehirlerinde olduğu gibi ışıklandırıp, tabelalarını, kent parklarını düzenleyeceğiz. Bisiklet yolarıyla, yeniden dizayn edilecek plajlarıyla güzel bir görünüm kazandıracağız” dedi.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER