MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO, üniversitelerle burs ve indirim anlaşmaları imzaladı 28.07.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üniversitelerle anlaşmalarını sürdürüyor. Bir taraftan üniversite - sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, diğer taraftan MTSO üyelerine alacakları yüksek lisans eğitimlerinde çeşitli indirimlerin sağlanması adına 2007’de Mersin Üniversitesi ile 2012’de ise Toros ve Çağ Üniversiteleri ile imzalanan protokollerin ardından şimdi de Konya ve İzmir’deki üniversitelerle çeşitli burs ve indirim anlaşmaları yapıldı. Anlaşmalar üniversitelerden gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.


MTSO, üniversitelerle burs ve indirim anlaşmaları imzaladı

Yaklaşan eğitim – öğretim yılı öncesinde Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile burs ve indirim protokolü imzaladı. Bu protokoller ile MTSO üyelerine ve üyelerin birinci derece yakınlarına lisans ve ön lisans programlarında çeşitli oranlarda burs ya da indirim sağlanacak. KTO Karatay Üniversitesi protokol çerçevesinde öğrencilere öğrenim ücretinden yüzde 5 oranında destek bursu sağlayarak 8 eşit taksitte ödeme imkanı tanırken İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerin yıllık öğretim ücretlerinde yüzde 15 indirim uygulayacak.

Protokollerin detayları şöyle:

KTO Karatay Üniversitesi ile imzalanan lisans ve ön lisans protokolü MTSO üyeleri ile üyelerin birinci derece yakınlarının  (anne, baba ve çocuklar) KTO Karatay Üniversitesi Lisans, ön lisans eğitim öğretim ve sınav yönetmeliği çerçevesinde lisans ve ön lisans programlarda uygulanacak ücret indirimi ve ödeme şartlarını belirliyor. Protokolün maddeleri ise şöyle:
1 – MTSO üyelerinden veya üyelerin birinci derece yakınlarından KTO Karatay Üniversitesi Lisans veya Ön lisans programlarına kayıt hakkı elde edecek öğrencilerin kayıt yaptırmaları halinde öğrenim ücretinden yüzde 5 oranında destek bursu sağlanacak ve 8 eşit taksitte ödeme imkanı tanınacak.
2 – Söz konusu destek bursu ve taksite ilişkin düzenlemelerin uygulanabilmesi için öğrencilerin KTO Karatay Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarına kayıt hakkı elde etmiş olmaları gerekir.
3 – Ticaret Odası üyeleri destek bursu, üyelerin kayıtlı olduğu Oda’dan güncel tarihli yetki belgesi aslını getirmesi ve bu yetki belgesinin öğrenim hayatı boyunca her akademik yılbaşında yenilenmesi şartı ile sağlanır. Birinci derece yakını ise ilgili Nüfus Müdürlüğünden aldığı vukuatlı nüfus kaydı belgesinin aslını ibraz eder.
4 – Üniversiteye kayıt yaptıracak öğrencilerden birden fazla öğretim ücretinden muafiyet ya da indirim sağlayan burs kazanması halinde en yüksek olan burs geçerlidir.
5 – Protokol çerçevesinde MTSO üyelerine ve üyelerin birinci derece yakınlarına sağlanan imkanlar, kayıt hakkı elde edenlerin lisans ve ön lisans program ücreti ve ücretin taksitlendirilmesine ilişkindir. Başvuran kişilerin programa kabulü gibi konularda KTO Karatay Üniversitesi lisans ön lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile üniversitenin ilgili birimlerinin kararları ve ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.
6 – Protokol 2016 – 2017 öğretim yılından başlamak üzere 5 yıl süre ile geçerlidir.

İzmir Ekonomi Üniversitesi ile de lisans ve ön lisans programları indirimlerinin düzenlenmesine ilişkin bir protokol imzalandı. Protokolün amacı MTSO üyesi gerçek veya tüzel kişilerin, protokol kapsamında belirlenen koşullar çerçevesinde üniversite lisans ve ön lisans programlarının yıllık öğretim ücretlerinde indirimden faydalanmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemek. Lisans ve ön lisans programları indirimlerinden faydalanma koşulları ise şöyle:

1 – İndirim üniversitenin ücretli (genel) kontenjanlarından kabul edilen öğrencilere uygulanır.
2 – Mersin Ticaret Sicili Memurluğuna kayıtlı olup aynı zamanda MTSO üyesi olan gerçek kişilerin 1. derece kan hısımları ile tüzel kişi üyelerin temsil ve ilzama yetkili temsilcisi olup aynı zamanda son bir yıldan bu yana ortaklığı olan kişilerin 1. derece kan hısımlarına verilir.
3 – Bu öğrencilerin yıllık öğretim ücretlerinde yüzde 15 indirim uygulanır.
4 – MTSO üyesi gerçek veya tüzel kişiler her bir üyelik için bir kere bu indirim hakkından istifade edebilir.
5 – Bu indirim öğrencilerin öğrenimine devam ettiği normal öğrenim süresi için geçerli olup yaz okulları ve yurt ücretleri ile uzayan öğrenim dönemlerini kapsamaz.
6 – Bu indirimden yararlanmak isteyenlerin aşağıda belirtilen belgeleri Üniversiteye ibraz etmeleri gerekmektedir.

a) Gerçek kişi olanların Mersin Ticaret Sicil Memurluğundan oda kayıt belgesi
b) Tüzel kişi olanların Mersin Ticaret Sicil Memurluğundan ‘Son 1 yıldan bu yana ortak olduklarını gösteren belge ile tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili olduklarını belirten belge
c) İndirim hakkından yararlanacak öğrenci ve ebeveynlerinin nüfus fotokopileri

7 – İndirimlerden yararlanmak isteyen öğrencilerin kesin kayıt sırasında veya en geç Ekim ayı sonuna kadar ilgili belgelerini üniversitenin Mali İşler Müdürlüğü’ne vermeleri gerekmektedir. İndirimler takip eden dönemden itibaren uygulanır ve güz dönemine ait indirim bahar dönemi ücretlerine yansıtılır.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER