MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO ile Bethlehem TSO arasında işbirliği protokolü imzalandı 15.10.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Bethlehem Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Online platformda düzenlenen törende MTSO adına imzayı Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Bethlehem TSO adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Samir Hazboun attı. Törende Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Filistin Ticaret, Sanayi ve Tarım Odaları Birliği Başkanı Omar Hashem ile Bethlehem TSO Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.


MTSO ile Bethlehem TSO arasında işbirliği protokolü imzalandı

İmza önceki kısa bir konuşma yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, protokolün kağıt üzerinde kalmamasını temenni ettiğini söyledi. Ortadoğu coğrafyasının zenginliklerine dikkat çeken Kızıltan, “Bu coğrafyanın zenginliği tüm dünyaya yeter. Birlikte hareket edip bu coğrafyada yaşayan insanların tek yumruk olduğunu gösterelim. Üçüncü ülkelerin, bu coğrafyada yaşayan insanlara katkı koyabileceğine inanmıyorum” dedi. 
Bethlehem TSO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Samir Hazboun ise, “Umudumuz bu işbirliği anlaşması ile Filistin ve Türkiye arası ekonomik hacmin artmasıdır. Hem Filistinli hem de Türk iş insanları için yeni ufuklar açmasıdır” ifadelerini kullandı. 
“Bugün atacağımız imza iki kent arasındaki işbirliğine ne kadar istekli olduğumuzun bir vurgusudur” diyen Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, ticaretin karşılıklı gelişmesini temenni ettiğini söyledi. 
Filistin Ticaret, Sanayi ve Tarım Odaları Birliği Başkanı Omar Hashem ise, Bethlehem’in Filistin’in turizm kenti olduğunu hatırlatıp, imzalanan protokolün ticaret, turizm ve sanayi alanında işbirliği sağlayacağına inandığını bildirdi. Türkiye ve Filistin iş insanları için yararlı bir protokol olduğuna inandığını kaydeden Hashem, “Temennimiz bu işbirliği yanında bilgi ve birikim paylaşımının da olmasıdır” diye konuştu. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER