Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bağımlılıkla mücadeleye destek olma hedefiyle sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında gençler arasında sanat aracılığıyla farkındalık oluşturulması hedefleniyor. “Beynimdeki Güç” isimli tiyatro oyunuyla 10-15 yaş arası gençlere ulaşıp bağımlılığın yol açacağı sonuçlar anlatılacak.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) gençler arasında her geçen gün artan ve günümüzde bir tehdit haline gelen uyuşturucu, alkol, sigara, online oynanan sanal kumar bağımlılığıyla mücadeleye dikkat çekmek için harekete geçti. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Bu kapsamda Oğuzhan Karadavut tarafından yazılıp oynanan “Beynimdeki Güç” isimli demo tiyatro oyunu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay Mersin Şubesi Temsilciliği, Narkotik görevlileri ve çocuk psikiyatristleri gibi konunun taraflarına sergilenerek görüşleri alındı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökben Gökbulut, Murat Aktoğ ve meclis üyelerinin de katıldığı gösteride yapılan değerlendirmeler sonunda geliştirilecek oyun, ardından gruplar halinde öğrencilere izletilecek.
Gökbulut: “Sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne inandık”
Tiyatro öncesi proje hakkında kısa bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, “Kentimiz ekonomisinin üst çatı örgütü olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, kentimizin ve ülkemizin her sorununu kendi sorunu ve derdi olarak görüp sorumluluk hissediyor” dedi. Bu sorunlar arasında uyuşturucu ve kumar bağımlılığı, online oynanan sanal kumar sorununun her geçen gün daha fazla genci tehdit eder hale geldiğine dikkat çeken Gökbulut, “Bu sorunlara karşı farkındalık yaratmak ve sevdiklerimizi bu karanlıktan korumak için bir aradayız” ifadelerini kullandı. Konunun adli boyutu, sağlık, eğitim ve emniyet boyutları bulunduğunu hatırlatan Gökbulut, sözlerini şöyle tamamladı:
“İşte böylesi önemli bir konuda bir proje hazırlarken, bu boyutların temsilcilerinin de görüşlerini almanın projeyi daha etkin ve yararlı yapacağına olan inancımızla bir araya geldik. Özellikle 10-15 yaş arası çocuklar, en savunmasız oldukları bu dönemde bağımlılık tehlikeleriyle karşı karşıya kalıyor. Onları korumak, onların sağlıklı ve bilinçli bir geleceğe adım atmalarını sağlamak, hepimizin sorumluluğu. Sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne inandık. Bu inançla hazırladığımız tiyatro oyunuyla; çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerin ve öğretmenlerin yüreklerine dokunmayı, onları düşündürmeyi ve farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.”