MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO'dan Çevre ve Şehircilik Müdürü'ne Ziyaret 03.07.2014 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör ve MTSO Genel Sekreteri Abdulkadir Dölek ile görevine yeni başlayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yılmaz Şahin'i makamında ziyaret etti.


Ziyaret sırasında Şerafettin Aşut şunları söyledi; "Gelişen dünyada geri kalmamak için yenilikleri takip etmek zorundayız. Çevre duyarlılığının olmadığı, atıkların rastgele atıldığı zamanlar geride kaldı. Ağır sanayiden, en küçük işletmelere çevreye verilen zararları en alt seviyeye indirmeliyiz. Biz de Oda olarak bu konuda ne yapabiliriz dedik ve Çevre Komisyonu kurduk. İş yerlerinin öncelikle doğaya ve insana saygılı olması gerektiğini düşünüyorum. Son dönemde bu konularda çok olumlu gelişmelerin yaşanması bizleri mutlu ediyor. Şimdiye kadar ki tecrübelerimizi ve bilgilerimiz sizlerle paylaşıp birlikte bu projeleri daha da hızlandırmak istiyoruz ve bu konuda desteklerinizi bekliyoruz."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yılmaz Şahin, “Mersin'in dinamikleri ile birlikte çalışmamız hem şehrimiz adına hem de yapılan işin doğru ve iyi yapılması adına büyük önem arz etmekte. Tecrübeleriniz, vizyonunuz ve beklentileriniz bizim için oldukça önemli. Yapılacak ortak projeler ile daha temiz, doğaya ve insana saygılı ve daha yaşanabilir bir Mersin yaratmak istiyoruz" dedi.

Kentin sorunlarını dile getiren MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör ise "Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsteşarını ziyaret ettik. Ziyaretimiz esnasında kentimizin imar ve diğer konularıyla ilgili istişarede bulunduk. Mersin'in 1/100000 ölçekli çevre düzeni planı, kıyı kanununun neden olduğu sorunlar ve kentsel dönüşüm ile ilgili bazı sorunları var. Bu sorunların çözümü için sizlerle birlikte çalışmaya hazırız. Müsteşarımıza ilettiğimiz konuları sizlerle de paylaşacağız" diye konuştu.

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER