MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO'dan Adana Borsa ve Odalarına Ziyaret 26.07.2013 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin AŞUT ve beraberindeki MTSO Heyeti tarafından Adana’daki Ticaret ve Sanayi Odalarına ve Ticaret Borsasına gerçekleştirilen ziyaretler, Çukurova Bölgesel iş birliği adına umut verdi.


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Heyeti tarafından ziyaret edilen Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Adana Ticaret Borsası Yetkilileri, Mersin ve Adana’nın birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu ve Çukurova’nın yükselen bir değer olduğu günümüzde bu birlik ve beraberlik ruhunun bu gücü daha da arttıracağı vurguladı.

Mersin ve Adana basit kent milliyetçiliğinden kurtulmuştur

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Heyeti ilk ziyaretini Adana Sanayi Odası’na gerçekleştirdi. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ın makamında kabul ettiği MTSO Heyeti adına konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin AŞUT, Oda ve Borsa seçimleri sonrasında Mersin merkez ve ilçelerinde bulunan tüm Oda ve Borsaları ziyaret ettiklerini belirtirken, Adana’yı asla Mersin’den ayrı görmedikleri için Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Başkan AŞUT konuşmasında, “Yeni dünyada artık ülkeler değil şehirler ve bölgeler yarışıyor. Mersin ve Adana’nın oluşturduğu Çukurova bu anlamda yeni Türkiye’nin yeni Marmara’sı olmaya doğru ilerlemektedir. Sanayi, tarım, lojistik ve turizmine, bir de bölgenin büyük Limanları, üniversiteleri, teknoparkları ve OSB’leri ilave edildiğinde yeni bir cazibe bölgesi ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Çok şükür o eski basit kent milliyetçiliği hastalığından kurtulduk. Artık, Mersin ve Adana rakip değil dayanışma içinde tek bir bölgedir. Mersinsiz bir Adana, Adanasız bir Mersin olamaz” dedi.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, MTSO’nun bölgesel iş birliği adına yaptığı bu ziyaretlerden ve gösterdiği öncü rolden duydukları memnuniyeti ifade etti. Mersin ve Adana’nın bu gücünün artık ulusal oluşumlardaki temsile de yansıması gerektiğini vurgulayan Kıvanç, Mersin ve Adana’nın bu anlamda dayanışma göstereceğini belirtti.

Ziyarette MTSO Heyetinde MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin AŞUT’a, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör ve Danışmanlar Orhan Çapan ve Ercan Akın eşlik ederken; Adana Sanayi Odası Heyetinde Başkan Zeki Kıvanç’ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire ve Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Sütçü, İmam Gazali Hıradağı ve İsa Tuzcu hazır bulundu.

Mersin ve Adana Türkiye’nin yeni Marmara’sı olacaktır

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Adana’daki ikinci ziyaretini Adana Ticaret Odası’na gerçekleştirdi. Ziyarette söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin ve Adana’nın birbirleri ile olan ticaretinden daha çok, başka pazarlara beraber sıçrama çalışmalarını geliştirmelerini ve buna yönelik ortak pazar çalışmaları yapmaları gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin en önemli sorununun ekonomik gelişmeyi ve zenginliği ulusal anlamda homojen bir şeklide ülke sathına yayamamak olduğunun altını çizen Başkan Aşut, “Ekonomik gelişme ve zenginlik homojen yayılmayınca sosyal sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bu anlamda yeni ekonomi bölgeleri yaratmak gerekiyor. Mersin ve Adana’nın oluşturduğu Çukurova Bölgesi bu anlamda önemli bir rol model olabilir. Türkiye ekonomisinin yüzde 70’i İstanbul, İzmit Körfezi ve Marmara Bölgesine sıkışmış durumda. Tüm yumurtaları aynı sepete koyan ülke konumundayız. Bu bir risktir. Mersin ve Adana potansiyelleri ve var olan sanayi, tarım, lojistik gücü ile bu sıkışıklığı alacak önemli bir cazibe merkezidir “ diye konuştu.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu inisiyatifi ve olumlu niyetinin bölgesel işbirliği adına çok önemli olduğunu ve umut verdiğini ifade etti. MTSO ziyaretinde Başkan Menevşe’ye ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şehbaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Nevruz eşlik etti.

Tarımda Mersin ve Adana Türkiye’nin öncü kentleridir

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti Adana’daki son ziyaretini Adana Ticaret Borsası’na gerçekleştirdi. MTSO Heyetini makamında kabul eden Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan iki büyük tarım kentinin bu buluşmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederken, tarımda lider olan Mersin ve Adana’nın Çukurova olarak aslında tek vücut olduklarını ifade etti. Mersin ve Adana’nın arasına sınır çekilemeyeceğini ifade eden Çalışkan, Mersin ve Adana’nın bundan sonra da her alanda dayanışmasının devam edeceğini vurguladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin AŞUT ise konukseverliğinden dolayı Sayın Çalışkan’a Mersin iş dünyası adına teşekkür ederken her Mersin projesinin aslında Adana’ya, Adana’ya çakılan her çivinin ise Mersin’e de değer kattığına inandıkların vurguladı. Başkan AŞUT, “Bu ziyaretler bize Mersin ve Adana arasında fiziksel bir sınır konulamayacağını ve bu iki kentin aslında tek bir vücut olduğunu göstermiştir. Biz dayanışmamızı devam ettirdiğimiz sürece Çukurova Bölgesi Türkiye’nin yeni yıldızı olmaya devam edecektir” dedi.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER