MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO, 131’nci yılına buruk başladı 18.12.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kayseri’de yaşanan bombalı terör eylemi nedeniyle 131’inci yılına buruk bir başlangıç yaptı. Geleneksel olarak her yıl Oda kuruluş gününde düzenlenen Cumhuriyet Meydanı’na çelenk bırakma töreninde konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, sözlerine terörü lanetleyerek başlayıp, “Tüm şer güçlere sesleniyoruz. Siz terörü destekledikçe, biz birbirimize daha çok kenetleniyoruz. Siz bombaları patlattıkça, biz daha da bileniyoruz. Siz öldürdükçe, biz daha da çoğalıyoruz” dedi.


MTSO, 131’nci yılına buruk başladı

Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, MTSO’nun kuruluşunun 131. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile başta son dönemlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler olmak üzere tüm şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ardından MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver anıta çelenk bıraktı.
Törende konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO’nun 131’inci yılını kutlamak için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Lideri, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda, milletimizin ve devletimizin hedeflerine kararlılıkla yürüdüğümüzü bir kez daha duyurmak için buradayız” dedi.

“Birbirimize daha çok kenetleniyoruz”
Ülkenin kritik günlerden geçtiğini vurgulayan Aşut şunları söyledi:
“Siyasi ve ekonomik olarak, en önemlisi de toplumsal huzur ve birlik anlamında her cepheden saldırı altındayız. Son olarak Kayseri’de meydana gelen terör olayı sonunda canlarımızı yitirdik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yararlılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ancak 131’inci yılımızda, kentimizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve toplumsal anlamda payandası olan MTSO olarak, Mersin iş dünyası olarak, buradan tüm dünyaya, özellikle de şer güçlere şunu yüksek sesle haykırıyoruz. Odamızın tarihi bir asrı geçmiştir. Millet olarak kurduğumuz devletlerin toplam tarihi binlerce yılı geçmiştir. Milletimizin tarihi ise, insanlık tarihi kadar eskidir, köklüdür. Eğer tarihi insanlık tarihi kadar eski olan bu milleti bombalarla yıldıracağınızı, terörle bu ülkeyi parçalayabileceğinizi, şeytani planlarla, darbelerle bu bayrağı indirebileceğinizi ve milletimizin kardeşliğine engel olabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, aldanıyorsunuz.”
Şer güçlerine seslenerek, “Siz terörü destekledikçe, biz birbirimize daha çok kenetleniyoruz” diyen Aşut, “131 yılı arkasına bırakan bir camia olarak işte buradayız. Terörden, bombalardan korkmadan üretmeye, iş ve aş vermeye, ülkenin zenginliği olmaya devam edeceğiz” dedi.
Yaratılan korku dünyasına esir olmadan yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayan Aşut, projelere kaldıkları yerden devam edip, siyaset üstü bir duruşla sanal kavgalara girmeden, bölmeden, ayrıştırmadan, kenti ve insanları kucaklamaya devam edeceklerini anlattı.

“Kentin huzur ve zenginliğine katkı koymaya devam edeceğiz”
Mersin iş dünyasının devletinin ve milletinin yanında olmayı sürdüreceğini kaydeden Şerafettin Aşut, “Yorulmadan, küsmeden, şikayet etmeden oturduğumuz makamların hakkını vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“131 yıllık bir Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak tüm Mersinlilerin, Mersin iş dünyamızın bilmesini ve inanmasını istediğim bir şey var” diyen Başkan Aşut, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemizin ve Mersin’in yarını bu günüden daha parlak olacak, daha zengin olacak, daha huzurlu, daha mutlu olacaktır. Bizler, 131 yıllık bir çınara ve aziz milletimize layık olma duygusu ve sorumluluğu ile çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamda; Kentimizin bu köklü kurumunu, dünden bugüne taşıyan herkese teşekkür ediyoruz. MTSO,  kentin birliğine, dirliğine, huzur ve zenginliğine katkı koymaya devam edecektir. Çünkü Mersin ve Mersinliler bunlara layıktır. Ülkemiz ve milletimiz buna layıktır. 131’inci yılımız kutlu olsun.”
MTSO’nun bir parçası olmaktan, kente ve ülkeye, millete hizmet etmekten onur duyduğunu dile getiren Aşut, tüm bu hizmetlerin MTSO Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Komite Üyeleri ve Oda personeli ile birlikte gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Tören, 131’inci yıl anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER