MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Moldova, yatırım için Mersinli iş insanlarını bekliyor  04.06.2024 tarihinde yayınlandı

Avrupa Birliği’ne girmeye hazırlanan Moldova başta tarım, bilişim, dış ticaret ve lojistik olmak üzere birçok sektörde yatırım için Mersinli iş insanlarını bekliyor. 


Moldova, yatırım için Mersinli iş insanlarını bekliyor 

Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, Moldova Mersin Fahri Konsolosu Ufuk Maya ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Meclis Başkanı Hamit İzol’un Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleriyle birlikte ağırladığı Büyükelçi Coitor, Mersinli iş insanlarını ülkesine yatırıma davet etti. İki sene önce sınırlarında Ukrayna – Rusya savaşının başladığını hatırlatan Croitor, “Ancak bu savaş bir gün bitecek. Bugün risk alıp yatırım yapanlar yarın önemli fırsatlar elde edecek” değerlendirmesini yaptı. Moldova’da bugün 1200 Türk şirketi bulunduğunu bildiren Croitor, “Topraklarımızın yüzde 94’ü verimli siyah toprak. Tarım yatırımı yapabileceğiniz gibi bilişim sektörüne yönelik IT Park’a sahibiz. İnternet hızında dünyada beşinci sıradayız. Burada bilişim yatırımı, otomotiv, tekstil yatırımı yapabilirsiniz” dedi. Tuna Nehri üzerinde liman yatırımları bulunduğunu buradan Karadeniz’e açıldıklarını ifade eden Croitor, “Avrupa’nın ortasında bir ülkeyiz yapacağınız yatırımlar sonrasında ürettiğiniz ürünleri rahatlıkla satabileceğiniz gibi dış ticaret tecrübenizle bizim üretimlerimizi de dünyaya açabilirsiniz” diye konuştu. Moldova’nın AB’ye başvurduğunu ve kabul edileceklerini tahmin ettiğini belirten Croitor, “Türkiye ve Moldova arasında serbest ticaret anlaşması bulunuyor. Vize ya da pasaporta ihtiyaç olmadan kimlikle geçebiliyoruz. Hükümetimiz yabancı yatırımı destekliyor. Sizleri bu imkanları değerlendirmeye davet ediyorum” dedi. 
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır Moldova’nın önemli fırsatlar barındırdığına dikkat çekerek, “Etrafta bir savaş var ama bizim bu savaşın bitimine hazırlık yapmamız lazım. AB’ye gireceğinize göre bu konuda da bir hazırlık yapmalıyız. Sizin üretiminizi bizim dış ticaretteki tecrübemizle birleştirerek güç birliği yapabileceğimiz gibi iş insanlarımız orada yapacakları yatırımla, üretimle istihdama büyümenize katkı sunabilirler. Aynı zamanda Ufuk Bey’e de yeni görevinde başarılar diliyorum. Doğru bir seçim. Ufuk Bey’in başlangıcıyla Moldova’ya bir iş heyeti daha düzenleyebiliriz” diye konuştu. 
Meclis Başkanı Hamit İzol da iki ülke halkının karşılıklı birbirine duyduğu sempatiyi hatırlatarak, önceki ziyaret sonrasında başlayan ticari ilişkilerin yeni heyet görüşmeleriyle daha kalıcı hale gelebileceğini, gelişebileceğini söyledi. 
 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER