MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersinli yatırımcılar Mersin turizmine 2 bin nitelikli yatak kazandırıyor 19.09.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin turizmine farklı bir soluk kazandıracak Kargıcık Turizm Merkezi tahsisleri tamamlandı. Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen müzakereler sonunda Kargıcık Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ndeki iki parsel Mersinli yatırımcılara tahsis edildi. Önümüzdeki süreçte Mersinli girişimcilerin yatırımıyla kent turizmine 2 bin nitelikli yatak kazandırılacak. 


Mersinli yatırımcılar Mersin turizmine 2 bin nitelikli yatak kazandırıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca içinde Silifke Kargıcık Bölgesi’nde yer alan üç parsel ile Tarsus Kazanlı Bölgesi’nde yer alan bir parselin de olduğu çok sayıda Kamu Taşınmazı Tahsis Müzakereleri Ankara’da yapıldı. Müzakereler sonunda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde Mersinli yatırımcıların bir araya gelerek kurduğu Mersin Kargıcık Turizm A.Ş., Kargıcık Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde yer alan 2 parselin tahsisini almaya hak kazandı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve turizm yatırımcılarının katılımıyla Bilkent Otel'de Kamu Taşınmazı Tahsis Müzakereleri düzenlendi. Mersin Kargıcık Turizm A.Ş. adına müzakerelere Şirket Ortakları MTSO Meclis Başkanı ve Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Kanar, Çukurova SİFED Başkanı Hüseyin Kış ile Burak Seçkin katıldı. Müzakerelerde Kargıcık Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde yer alan toplamda 413 bin metrekarelik alanın 280 bin metrekarelik iki parseline 2 bin yataklı 5 yıldızlı otel yapmak üzere 49 yıllığına tahsis talebi kabul edildi. 

Kızıltan: “Mersin turizmine yeni bir soluk gelecek”
Müzakereler sonrası değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin’deki yatırımları hareketlendirmek, kentte ses getiren yatırımlara imza atmak adına kurulan şirketin ilk başarısını elde ettiğini söyledi. Gerçekleşen tahsislerin ardından Kargıcık’ta yapılacak merkezin kent turizmine yeni bir soluk getireceğini ifade eden Kızıltan, “Bu, Mersin için öncü hareket olacak bir proje. Biz de sektörlerimizin her zaman yanında olacağız” ifadelerini kullandı. Önemli adımların bir biri ardına atıldığını, şirket kurulumundan kısa süre sonra tahsislerin yapıldığını kaydeden Kızıltan, durmaksızın projeye devam edilmesinin yalnız yatırımın zamanında tamamlanması adına değil, diğer turizm yatırımcılarının dikkatini Mersin’e çekmesi adına da önemli olduğunu sözlerine ekledi. 

İzol: “Turizmin gelişimine büyük katkı sunacak”
Konu üzerinde üç yıldır çalıştıklarını hatırlatan MTSO Meclis Başkanı ve Mersin Kargıcık Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol iki parselin tahsisini aldıklarını ve önümüzdeki süreçte proje çalışmasının başlayacağını bildirdi. Burada iki bin yatak kapasiteli beş yıldızlı oteller, 3 bin kişi kapasiteli konferans salonları, otel önünde bir yat limanı planlandığını bildiren İzol, “Aynı zamanda Dana Adası ile oteller arasında bir teleferik kurulması düşünülüyor. Adanın doğal yapısını bozmadan buraya bir açık hava eğlence alanı kurarak farklı bir konsept oluşturmak istiyoruz” dedi. Proje aşaması sonrası uluslararası tur operatörleriyle görüşerek bölgeye yabancı turist çekme çalışmalarına başlayacaklarını da bildiren İzol, “Turizmi 12 aya yayabilmemiz için farklı konseptler oluşturulması ve yabancı turistlerin de Mersin’i tercih etmesi çok önemli. Bu merkez kent turizmini canlandırıp bu alandaki yeni çalışmaların önünü açacak. Böyle bir çalışmaya ön ayak olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER