MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersinli ve Iraklı iş insanları zirvede buluştu 24.10.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye – Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Türkiye – Irak (IKBY) Ticaret ve Yatırım Zirvesi’ne katıldı. Zirvenin açılışında konuşan Başkan Kızıltan, Irak halkını el ele verip Ortadoğu coğrafyasındaki kavgayı bitirip oluşacak sinerji ile bölge kaynaklarını her iki ülke halkının refahı için kullanmaya davet etti.


Mersinli ve Iraklı iş insanları zirvede buluştu

TISİAD tarafından düzenlenen zirve açılış konuşmalarıyla başladı. TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik ve TISİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Selahattin Balkan’ınderneği tanıtıp dernek çalışmaları hakkında bilgi vermesi sonrası söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Ortadoğu Coğrafyası’nı değerlendirdi. Bölgenin zenginliklerini özetleyerek bu zenginliklerin bu coğrafyada yaşayan halka ait olduğunu vurguladığı konuşmasında Kızıltan, önce el ele verip bölgede yaşanan kavgaların sürtüşmelerin sonlandırılması gerektiğini ifade etti. Kızıltan, şunları söyledi:
“Ortadoğu’da son derece büyük bir zenginlik var. Bu zenginliğimizi insanlarımızın eğitimi için kullanmalıyız. Bu zenginliği halkımızın refahı için, sanayi yatırımları için, tarımı geliştirmek için kullanmalıyız. Eğer bu zenginliği buralarda kullanırsak müreffeh, refah içinde bir Ortadoğu olur. Sizlerin de böyle düşündüğünüzden eminim. Bu düşüncelerle siyasileri yönlendirecek olan da biz iş insanlarıyız.” 
Irak’ta çok sayıda Mersinli yatırımcı bulunduğunu hatırlatıp Iraklıları da Mersin’e yatırıma davet eden Kızıltan, özellikle son dönemlerde hızla gelişen turizm sektörünün önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. “Biz başka ülkeler gibi değiliz, kazandığımızı alıp gidelim diye düşünmeyiz. Sadece biz değil, hep birlikte kazanalım isteriz” diyen Kızıltan, bu nedenle karşılıklı yatırımların, iş birliklerinin artırılması gerektiğine işaret etti. Düzenlenen toplantıları bu işbirliklerinin artması adına önemli bulduğuna değinen Kızıltan, bundan sonraki toplantılarda artık bu işbirliğini artıracak somut önerilerin ortaya konulması, yol haritası belirlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER