MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, yöresel ürünlerini tanıtmak için güç birliği yaptı 09.10.2024 tarihinde yayınlandı

Mersinli Oda ve Borsalar, MTSO organizasyonunda YÖREX’te ortak stant açarak kentin coğrafi işaretli ürünü cezeryeden, kerebice zeytinden zeytinyağına, limondan muza kadar 13 farklı ürününü hep birlikte tanıttı. 


Mersin, yöresel ürünlerini tanıtmak için güç birliği yaptı

Yöresel ürünlerin coğrafi işaretle markalaşmalarını sağlayan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur’ sloganıyla kapılarını açtı. ANFAŞ Fuar Merkezi’nde Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen fuarın açılışına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Antalya Ak Parti Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya kent protokolü ve çok sayıda oda borsa başkanının da yer aldığı açılışa Anadolu Ateşi’nin gösterisi renk kattı.  
YÖREX’e açılan ortak stantla katılan Mersin, yöresel ürünlerini hep birlikte tanıttı. MTSO’nun yanı sıra Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus TSO, Erdemli TSO, Silifke TSO, Mut TSO ve Anamur TSO iş birliğinde kurulan Mersin standında; cezeryeden kerebice, zeytinden zeytinyağına, limondan muza kadar 13 farklı ürün sergilenerek, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fuarda ilgi gören Mersin standını ziyaret edenler arasında; TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ak Parti Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Belediye Başkanı Muhitin Böcek yer aldı.  
Büyük market zincirleri ve e-ticaret siteleriyle yerel üreticileri bir araya getiren YÖREX’te, TOBB organizasyonunda ikili görüşmeler ve iş bağlantıları da sağlandı.

Hacısüleyman'a hayırlı olsun ziyareti

Antalya temasları kapsamında Başkan Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve Yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde de bulundu.  Geçtiğimiz aylarda vefat eden Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar için taziye dileklerini ileten MTSO Heyeti, Antalya iş dünyasına baş sağlığı diledi. İki Oda arasındaki iş birliklerinin görüşüldüğü ziyarette, turizmden tarıma, sanayiden lojistiğe farklı sektörlerde ortak yapılabilecekler üzerine  fikir alışverişinde bulunuldu. YÖREX Fuarı’nın da değerlendirildiği ziyarette, iki bölgenin potansiyelleri ele alındı.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER