Mersin ve Tarsus TSO Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı yapıldı.
Başkan Aşut, “Bölge dinamikleri olarak beraber hareket etmeliyiz”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ruhi Koçak, MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Fuad Budur, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Sağlam, Hakan Sefa Çakır, İbrahim Zeper, Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, Hukuk Müşaviri Dilek Kurtuluş Zubaroğlu ile Tarsus TSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Bölgenin sorunları, çözüm önerileri ve gelişimi adına fikir alışverişinin yapıldığı toplantıya ev sahipliği yapan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ruhi Koçak bölgede mevcut olan tarım faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bölgenin özellikle süs bitkileri tarımı için uygun iklime sahip olduğunun altını çizen Başkan Koçak şunları söyledi; "Bölgemizde çok verimli topraklarımız mevcut ancak ürün yelpazemiz çok dar. Bölgemizde süs bitkileri yetiştirilmesi adına girişimlere başladık. Uzman bir kadronun yöneteceği, üreticilerin ortak olacağı bir model üzerinde çalışıyoruz. Bütün ürünler tek yerden satılacak, üretim planlaması yönetim tarafından yapılacak üretilecek ürün cinsi ve miktarı bu merkez tarafından üreticilere aktarılacak. Sadece deniz iklimi değil kış bitkileri üretimi yapmak için de yaylalarımızın iklim koşulları çok elverişli. Bunları değerlendiriyoruz."
Toplantıda beraber çalışmanın öneminde değinen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, tek başına kalkınma olamayacağını söyledi. Bölge dinamikleri olarak hep beraber hareket etmenin önemine değinen Başkan Aşut, "Bölgenin yeni bir OSB bölgesine ihtiyacı vardır. Bölgeye gelen dış yatırımlar yer istiyor ama alt yapısı tamamlanmış hazır alanlarımız olmadığı için ya da mevcut alanlar çok küçük olduğu için yabancı yatırımcıları kaçırıyoruz. Bu hem maddi hem de istihdam anlamında kayıp anlamına geliyor. Ancak bir tarım şehri olan Mersin'de tarıma elverişli olmayan yerler de kurmalıyız. Sanayi ve tarım alanları ayrılmalı ki yapılan tarımda ürün kalitesi azalmasın. Turizm anlamında da yapılacak butik oteller ile hizmet verilebilir. Bölgede yetişen ürünler dalından direk olarak turistlere sunulabilir. Tarım-Gıda Teknoparkı kurulumu için çalışmalarımız da devam ediyor. Kurumlar ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sonuca oldukça yaklaştık. Bu teknopark kurulumu ile bölgemizde hem daha çeşitli hem de daha kaliteli tarıma geçiş yapmış olacağız" dedi.